Barcelona nærmere seriegull etter seier

Barcelona vant igjen, og kan vinne serien allerede onsdag om Atletico taper mot Valencia. Foto: Alvaro Barrientos / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Barcelona er et steg nærmere seriegull etter å ha vunnet 2-0 borte mot Alaves tirsdag. Gullet kan komme allerede onsdag, om Atletico feiler.

De har nå en tolv poengs luke ned til Atlético Madrid, som har en kamp mindre spilt.

Nå mangler laget bare tre poeng for å vinne La Liga for 26. gang. De poengene kan komme lørdag om de slår Levante, men seieren kan også bli klar allerede onsdag om Atletico gir bort tre poeng til Valencia.

– Det er ikke så nøye når det skjer. Vi vil bare vinne, uansett når, for vi vet hvor vanskelig det er å vinne denne ligaen, sier Barca-manager Ernesto Valverde.

Med tirsdagens seier står laget ubeseiret på 21 kamper i alle konkurranser, og har ikke tapt siden de i november tapte 4-3 mot Real Betis hjemme.

Messi på benken

Lionel Messi startet på benken på Mendizorroza Stadium, hvor han ble sittende til begge målene var scoret. Et trekk som viser hvor sikre Barcelona er på dybden i stallen.

Carles Alena og Luis Suárez scoret hvert sitt måk med seks minutters mellomrom i kampens siste halvdel.

– Vi får se hva som skjer med Atleticos kamp. Jeg vil gjerne vinne hjemme på lørdag sånn at vi kan feire med fansen, men skjer det i morgen vil det også være velkommen, sier Alena som sendte ballen i mål i det 54. minutt etter en pasning fra Sergi Roberto.

Først i det 61. minutt, etter at Suarez scoret på straffe, ble Messi sendt på gresset til fordel for Ousmane Dembélé.

Seier for bunnlagene

Tidligere på kvelden klatret Valladolid seg opp på tabellen etter å ha vunnet 1-0 hjemme mot Girona som også kjemper mot nedrykk.

Med seier er de nå på 15. plass med 35 poeng.

Det ble også seier for Huesca mot Eibar, som med 2-0 forlot bunnplasseringen, men fortsatt ligger på nedrykk med 29 poeng.