Innbytter Kaasa stoppet Vikings eventyrstart

Markus André Kaasa scorer for Odd i eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Viking på Skagerak Arena. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Markus André Kaasa fikk sjansen i Odd jakt på et seiersmål og takket for tilliten ved å bli matchvinner mot Viking i eliteserien tirsdag. Kampen endte 1-0.

21 år gamle Kaasa ble byttet inn ved pause og brukte bare ni minutter på å finne veien til nettmaskene på eget gress i Skien.

Lagkamerat Fredrik Oldrup Jensen slo det gode innlegget, og i duell med Viking-keeper Iven Austbø satte Kaasa inn 1-0-scoringen.

I forkant hadde innbytteren i tillegg vært involvert i en annen stor Odd-sjanse. Kaasa hadde kun vært på banen i tre minutter da han helflikket ballen til lagkamerat Birk Risa.

Sistnevntes avslutning smalt i stolpen bak keeper Austbø.

Bytyqi testet Rossbach

De første 45 minuttene i Skien var sjansefattige og ikke spesielt underholdende, men etter pause ble det atskillig mer liv i kampen.

Odd var det førende laget, og kom til et knippe gode sjanser, men kunne fort blitt straffet i motsatt ende av banen.

Drøyt 20 minutter gjensto av kampen da Zymer Bytyqi fikk avsluttet fra skrått hold. Odd-keeper Sondre Rossbach avverget med en strålende beinparade.

Nærmere kom ikke gjestene poeng.

Vikings første poengtap

Med tirsdagens tre poeng er Odd et av tre lag som har ti poeng på tabelltoppen i eliteserien. Molde er serieleder på bedre målforskjell enn overraskelsen Bodø/Glimt og skiensklubben.

Ligaleder Molde har samtidig en kamp mer spilt enn på både Glimt og Odd.

Viking følger på plassen bak tettrioen med sine ni poeng på fire kamper. Rogalandsklubben hadde ikke avgitt poeng denne sesongen før tirsdagens bortekamp i Skien.

Steffen Hagen spilte tirsdag sin 423. kamp for Odd. Han tangerte dermed klubbrekorden til Morten Fevang.