Zuccarello og Dallas til kvartfinale etter sudden death

Mats Zuccarello og hans Dallas Stars er videre til kvartfinale i NHL-sluttspillet etter en sliteseier hjemme mot Nashville Predators. Foto: Tony Gutierrez / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mats Zuccarello og hans Dallas Stars er videre til kvartfinale i NHL etter å ha vunnet 2–1 hjemme mot Nashville Predators i den sjette sluttspillkampen.

Det var Predators som kom best i gang mandag kveld, og de kunne etter kampens første periode gå i garderoben med ledelse etter at Austin Watson sendte pucken i mål etter seks minutter på isen.

I andre periode utlignet Dallas' Blake Comeau etter assist fra Radek Faksa, mens tredje periode ble målløs. Til slutt trakk Dallas det lengste strået da John Klingberg sendte pucken i nettet etter 78 spilleminutter i sudden death.

Kampen var lagenes sjette mot hverandre i sluttspillet. Dallas tok første stikk med en 3-2-seier. Deretter vant Nashville to neste kampene 2–1 og 3-2, mens Dallas vant de tre siste 5-1, 5–3 og nå 2–1. Hver runde i sluttspillet spilles som best av sju kamper, og med fire seire, er altså Dallas videre.

Norske Mats Zuccarello hadde fire skudd på mål og fikk 21 minutter på isen. Han ble også utvist i to minutter i første periode.

I kvartfinalen møter Dallas Stars St. Louis Blues som vant fire av seks kamper mot Winnipeg Jets.