VIF med sesongens første bortepoeng

Vålerengas Herolind Shala kranglet inn 1-1 før pause og sikret VIFs første bortepoeng denne sesongen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det ble ingen festkamp da Brann og Vålerenga møttes i Bergen mandag. Rivalene delte poengene etter et tamt 1-1-oppgjør.

Brann tok fortjent ledelsen da Kristoffer Barmen avsluttet et pent angrep halvveis i første omgang, men Vålerengas Herolind Shala kranglet inn utligningen før pause. Etter hvilen gikk det svært rolig for seg og kampen endte uavgjort.

Dermed fortsetter Branns ubeseirede rekke på hjemmebane. På tre kamper har bergenserne én seier og to uavgjort. Samtidig tok VIF sitt første poeng på tre borteoppgjør denne sesongen.

Etter fem kamper står Vålerenga med sju poeng, mens Brann har fem.

Nydelig scoring

VIF skapte kampens første virkelige sjanse etter drøye ti minutter, men Sam Adekugbes volley gikk i en Brann-spiller og ut til corner.

Brann tok grep og skapte en stor sjanse ti minutter senere. Kristoffer Barmen fikk et innlegg foran mål, men bommet på ballen. Den trillet videre til Petter Strand, men fra omtrent ni meter feide han kula over mål.

Minuttet senere vartet hjemmelaget opp med nydelig fotball. Ruben Yttergård Jenssen slo en krempasning til Ruben Kristiansen på venstresiden. Han brukte ett touch før han banket ballen inn foran mål. Der var Barmen og headet ballen i det lengste krysset.

Det var bergensernes første hjemmescoring mot VIF siden 2016.

Like etterpå var Brann nære ved å doble ledelsen da Bismar Acosta knuste Adekugbe i lufta etter et innlegg fra Fredrik Haugen. Headingen gikk i tverrliggeren.

Pyroeffekter

Så var det Oslo-lagets tur da Shala tråklet med seg ballen inn i sekstenmeteren. Med krummet nakke jobbet han seg fram på høyresiden av målet før han kranglet kula mellom beina på Brann-keeper Håkon Opdal.

Det fikk fart på bortefansen, som feiret med ulovlige pyroeffekter. Et bluss ble også kastet ned på banen.

Etter en jevn omgang uten de store sjansene gikk rivalene i garderoben med 1-1. Ingen av lagene kom utpå gresset med særlig sprut i beina, og etter hvilen fortsatte kampen i et bedagelig tempo.

Minutter før slutt ble det i det minste noe underholdning for den oppmøtte fansen da VIFs Shala ble liggende på gressmatta med en skade. Stemningen på stadion tok seg opp da Brann-kaptein Vito Wormgoor tok tak i kosovaren og dro han ut mot sidelinjen.

Fotballmessig var det en slettspilt annen omgang, og Bamba kunne avgjort da han hamret til på volley fire minutter på overtid. Det ble ingen flere scoringer, og det endte dermed uavgjort for tredje gang på rad mellom de to i Bergen.