Carlsen utvidet seiersrekken etter ny sjakkmaraton

<p>Magnus Carlsen tok en ny seier i Karlsruhe søndag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix</p><p></p><p></p>
Magnus Carlsen tok en ny seier i Karlsruhe søndag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Magnus Carlsen gikk seirende ut av nok et langdrygt parti i storturneringen i tyske Karlsruhe. Sjakkesset brukte seks timer på å nedkjempe Francisco Vallejo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter 73 trekk innkasserte Carlsen nok en seier med svarte brikker. Lørdag vant han åpningspartiet mot det tyske vidunderbarnet Vincent Keymer (14) etter nesten sju timer ved brettet. Også møtet med Vallejo skulle bli av det langvarige slaget.

Tungt i går: Carlsen med sliteseier mot tysk 14-åring

Som dagen før var alle de øvrige partiene i Karlsruhe for lengst over før Carlsen var ferdigspilt. Den norske verdensmesteren står nå med fem strake seirer i klassisk sjakk. Ifølge sjakkjournalisten Tarjei Svensen i Matt & Patt er det er den beste vinnerstimen han har hatt siden månedsskiftet august/september i 2017.

Carlsens rekordrekke er på seks seirer. Han er for øvrig nå ubeseiet i hele 52 partier på rad.

En stund så det ut til å gå mot remis i duellen med Vallejo, men heller ikke denne gangen skulle de dele det ene poenget. Spanjolen har et par seirer mot Carlsen, men siden 2011 har han alltid kommet til kort.

Historisk: Magnus Carlsen skriver sjakkhistorie i Afrika

Som mot purunge Keymer disponerte Carlsen tiden bedre enn motstanderen. Vallejo hadde bare 11 minutter igjen på klokka da det fortsatt gjensto 13 trekk til tidskontrollen. Carlsen hadde på sin side godt over en halvtime å gå på.

Tross et økende tidspress gjorde spanjolen ingen feilskjær fram til kontrollen ved 40 trekk, men i sluttspillet skaffet Carlsen seg et solid overtak som han ikke misbrukte.

Carlsen leder storturneringen i Tyskland et halvt poeng foran Peter Svindler fra Russland. Mandag spiller han med hvite brikker mot Vishy Anand. Carlsen slo inderen i VM-duellen i både 2013 og 2014.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden