Nytt tennissjokk i Monte Carlo: Nadal feid av banen i semifinalen

Spain's Rafael Nadal returns the ball toItaly's Fabio Fognini during their semifinal match of the Monte Carlo Tennis Masters tournament in Monaco, Saturday, April, 20, 2019. (AP Photo/Claude Paris)
Spain's Rafael Nadal returns the ball toItaly's Fabio Fognini during their semifinal match of the Monte Carlo Tennis Masters tournament in Monaco, Saturday, April, 20, 2019. (AP Photo/Claude Paris) Foto: Claude Paris / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

For første gang siden 2015 får Monte Carlo Masters en annen vinner enn Rafael Nadal. Den spanske gruskongen fikk skikkelig stryk i lørdagens semifinale.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nadal jaktet sin 12. tittel i turneringen, men det vil gå minst ett år før han kan innkassere den. Mot italienske Fabio Fognini var han ikke i nærheten og fikk en uvanlig kilevink.

Etterpå var Nadal sjokkert over egen innsats i oppgjøret.

– Det var en av mine verste gruskamper på 14 år. Det er vanskelig å finne noe som helst positivt fra kampen. Jeg fortjente å tape, sa 32-åringen.

Les også: Nadal målbevisst etter US Open-exiten: – Vet hva jeg må gjøre

Ble herjet med

Fognini tok seg til finalen med settsifrene 6-4, 6-2. Søndag kjemper han og useedede Dusan Lajovic om Monte Carlo-trofeet. Det er en finaleduo som ville fått skyhøy odds for bare noen dager siden. Fredag forsvant verdensener Novak Djokovic ut i kvartfinalen.

I første sett brøt Fognini og Nadal hverandre på kryss og tvers. På 3-1 så Nadal ut til å være på gang, men veteranen skuslet bort overtaket. Han ble brutt to ganger, og til slutt kunne hans italienske motstander serve hjem settet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nadals nedtur fortsatte for fullt i annet sett. Det føk Fognini opp i 5-0 og hadde 40-0 i egen serve, men Nadal avverget de tre første matchballene og pyntet litt på resultatet. Han slapp i det minste å se en ydmykende «smultring» på resultattavla.

– Alt gikk galt

Heller ikke i fredagens kvartfinale var Nadal i toppslag, men da klarte han å spille seg ut av problemene. Lørdag gikk det så å si kun én vei for spanjolen.

– Jeg spilte en veldig dårlig kamp mot en god spiller. I en slik situasjon er du bare nødt til å tape. Alt gikk galt. Jeg forventer alltid det beste, men du må være beredt på å akseptere det negative, sa Nadal.

Forrige gang noen klarte å ta et sett mot Nadal på Monaco-grusen, var briten Kyle Edmund i 2017.

Fognini er seedet som nummer 13 i årets Monte Carlo Masters. På verdensrankingen ligger han på 18.-plass. Finalemotstander Lajovic, som er nummer 48 i verden, slo Djokovics overmann Danil Medvedev i to strake sett lørdag.