Nok et topplag slått ut av NHL-sluttspillet

Calgary Flames-spillerne hang med hodet da de skjønte at NHL-sluttspillet er over for i år. Foto: Larry MacDougal / The Canadian Press via AP / NTB scanpix
Calgary Flames-spillerne hang med hodet da de skjønte at NHL-sluttspillet er over for i år. Foto: Larry MacDougal / The Canadian Press via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Grunnseriens to beste lag er allerede ute av NHL-sluttspillet. Natt til lørdag måtte Calgary Flames gi tapt etter et pinlig hjemmetap mot Colorado Avalanche.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Første runde i årets sluttspill i verdens beste ishockeyliga har virkelig vist at sluttspillserier med best av sju kamper er noe helt annet enn grunnseriespill.

Først ble Tampa Bay Lightning, som var milevis bedre enn de andre lagene i seriespillet, slått ut med fire strake tap mot Columbus Blue Jackets.

Deretter var det grunnseriens nest beste lags tur. Flames lå under 1-3 sammenlagt mot Avalanche foran fredagens hjemmekamp. Der ble de canadiske vertene knust 5-1.

Sjanseløs

Colorado-laget tok ledelsen 1-0 og 2-0 før TJ Brodie tente et håp hos hjemmepublikummet med sin 1-2-redusering på tampen av første periode. Det skulle imidlertid ikke vare særlig lenge.

I midtperioden punkterte Colin Wilson kampen med to scoringer, mens Mikko Rantanen la på til 5-1 med sitt andre mål for kvelden tidlig i tredje periode.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er en hard sesong på veien mot å komme seg inn i sluttspillet. Det er en så tøff konkurranse. Og når du første er inne, kan alt skje, sa Flames-målvakt Mike Smith til NHLs nettsted etter å ha plukket fem pucker ut av buret.

– Jeg synes ikke vi spilte jevnt på vårt beste gjennom denne serien, og du må gjøre ditt beste om du ønsker å gå videre. Du går ikke videre om du er gjennomsnittlig, la han til.

Tøffe tak

Avalanche ble lag nummer tre som tok seg videre til sluttspillets 2. runde etter Blue Jackets og New York Islanders. Ute er grunnseriens to beste lag, samt giganten Pittsburgh Penguins, som vant Stanley Cup-trofeet i både 2016 og 2017.

Lightning ble regnet som favoritt til å ta tittelen i år, men falt tungt etter å ha sikret seg Presidents' Trophy som vinner av grunnserien.

– Presidents' Trophy hjelper ikke noe lag til å vinne sluttspillet, fastslo Tampa Bay-keeper Andrej Vasilevskij.

– Vi visste det ikke kom til å bli lett. Bare fordi du har en slik sesong betyr det ikke at du får en gratis runde eller en billett til finalen. Du må gjøre deg fortjent til alt. Vi ble slått av et lag som var bedre oss i løpet av den sjudagersperioden. Det er ikke mer å si, sa lagkaptein Steven Stamkos.