Liverpool ydmyket Porto, enkelt til semifinale

Liverpool hadde mye å juble for i Portugal. Foto: Luis Vieira / AP / NTB scanpix
Liverpool hadde mye å juble for i Portugal. Foto: Luis Vieira / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Jürgen Klopp overrasket med laguttaket, og Liverpool slet i begynnelsen, men vant til slutt 4-1 over Porto og gikk enkelt videre til semifinale i mesterligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Scoringer av Sadio Mané, Mohamed Salah, Roberto Firmino og Virgil van Dijk sørget for at de røde vant 4-1. Éder Militão headet inn 1-2-reduseringen for Porto, men hjemmelaget var aldri i nærheten av å true gjestene over to kamper.

Den engelske klubben vant 6-1 sammenlagt og er for annet år på rad i semifinalen i mesterligaen. Der venter Barcelona. Spanjolene herjet tirsdag med Ole Gunnar Solskjærs Manchester United.

– Vi hadde våre øyeblikk, selv om det ikke var så mange, men vi scoret våre mål. Vi trengte også en del redninger fra Alisson. Utover i 2. omgang mistet Porto energi, og da ble det lettere for oss å kontrollere kampen, sa Liverpool-manager Klopp ifølge uefa.com.

Porto-press

Liverpool hadde et fantastisk utgangspunkt etter 2-0-seier på Anfield. Klopp overrasket med å sette Firmino og kaptein Jordan Henderson på benken, og Liverpool fikk en tøff åpning.

Porto gikk offensivt til verks. Bare ett minutt var spilt da Jesus Corona forsøkte seg. Han dro seg inn i banen og fyrte løs, like over mål.

Det var hjemmelaget som var best. Etter 15 minutter fikk Moussa Marega skyte fritt på volley. Dessverre for Porto gikk avslutningen like uten for Liverpools mål.

I det 25. minutt scoret Sadio Mané etter innlegg fra Salah på Liverpools første sjanse. Først ble målet blåst av for offside, men etter en dobbeltsjekk med VAR ble det godkjent. Dermed var kvartfinalen mer eller mindre punktert.

– Jeg trodde for å være ærlig at det var offside, så jeg ble overrasket da det ble godkjent, sa Mané.

Hjemmelaget fortsatte å kjøre. Brahimi var nær utligning, men avslutningen gikk rett på Alisson.

Iskald Salah

Tross ledelse valgte Klopp å ta grep i pausen. Inn kom Roberto Firmino, ut gikk Divock Origi, som startet sin første europacupkamp for Liverpool siden 2016. Fem minutter ut i omgangen fikk gjestene en god mulighet til å doble, men Salah slurvet bort en god kontringssjanse.

Etter en time spilt sto det 18-4 i avslutninger i favør hjemmelaget, men derfra og ut handlet det om Liverpool. 20 minutter ut i omgangen var det fullstendig avgjort. Mohamed Salah ble spilt alene gjennom, og egypteren var sikker alene med Porto-keeperen.

Riktignok reduserte hjemmelaget da Militão stanget inn en corner drøye 20 minutter før slutt, men da var det for lengst avgjorde hvem som skulle til semifinalen.

Det var smått utrolig at ikke Mané økte til 3-1. Han rundet Porto-keeperen, men avsluttet over på åpent mål. Til senegaleserens forsvar var han i ubalanse da han avsluttet.

Istedenfor var det innbytter Firmino som satte inn det tredje. Han stanget et innlegg fra Henderson enkelt i mål. Dermed hadde hele angrepstrioen scoret for gjestene. Og fem minutter før slutt var ydmykelsen komplett. Midtstopper van Dijk scoret enkelt til 4-1 etter en corner.

– Resultatet i dag var litt flatterende for oss. Vi må fortsette å jobbe hardt, gi alt på banen og være fæle å spille mot, sa Henderson ifølge uefa.com.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært