Eksperter etter Uniteds mesterligaexit: – Skal være klasseforskjell, og det er det

Solskjær møtte pressen etter det begredelige 3-0-tapet mot Barcelona tirsdag.

Barcelona hadde få problemer med å slå ut Manchester United av mesterligaen etter 3–0 på Camp Nou. United må forsterke flere steder i sommer, mener eksperter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Marcus Rashford kunne sendt United opp i ledelsen etter bare drøye minuttet i returoppgjøret i mesterligaen mot Barcelona på Camp Nou, men traff tverrligger og ut. I de resterende 89 minuttene var det kun ett lag på banen, og det var et hjemmelag anført av en sprudlende Lionel Messi.

Barcelona scoret tre mål, hadde seks skudd på mål, 63 prosent ballbesittelse og kjørte over et United-lag som til tider slet med å komme seg over midtbanen.

Lars Tjærnås peker på flere faktorer når det kommer til hvorfor United ikke er i nærheten av å kunne hamle opp med Barcelona på Camp Nou.

Les også: Messi nedsablet Manchester United på Camp Nou

– Solskjærs viktigste jobb framover

– United mangler spill mot forsvar i balanse som er godt nok, samt defensiv soliditet i bakre ledd. Det første er veldig lett å måle opp mot det aller beste laget i verden, som de møtte på Camp Nou. Barcelona svarer på alle spørsmål, presser du høyt spiller de ut et og et ledd, presser du lavt, trenger de seg likevel gjennom, sier den tidligere Wimbledon-assistenten til NTB.

Han mener United ikke har utviklet et eget spill i nærheten av de beste i denne fasen. «Det tar tid, og må jobbes knallhardt med over tid. Det er Ole Gunnar Solskjærs viktigste jobb framover», legger Tjærnås til.

– Kvalitetsforskjell

Thore Haugstad er NRK-journalist og har skrevet mye om både United og Barcelona den siste tiden. Han mener det var klasseforskjell på lagene i Spania.

– Det er kvalitetsforskjell på lagene. Barcelona har talent, de har Lionel Messi, de er rett og slett et mye bedre lag. Det skal være klasseforskjell på lagene, og det er det. Barcelona har spilt så mange av disse kampene før, og de vet akkurat når de skal roe ned og når de skal angripe. United er så langt unna å få med seg noen ting, mener Haugstad.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Manchester United klarte ikke å stoppe Barcelonas Lionel Messi i mesterligaens kvartfinale tirsdag kveld. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Manchester United klarte ikke å stoppe Barcelonas Lionel Messi i mesterligaens kvartfinale tirsdag kveld. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

– Ole Gunnar Solskjær har en stor jobb foran seg med å gjøre dette United-laget til et vinnerlag rent mentalt, for ofte har laget kollapset når ting ikke har gått deres vei, sier Eivind Holth, journalist for supporternettstedet United.no.

Les også: Neville tror motgang kan være en fordel for Solskjær

Solskjær før Camp Nou-returen: – Vi har med oss minnene fra Paris

Må handle i sommer

Messi scorer mot United. REUTERS/Sergio Perez TPX IMAGES OF THE DAY
Messi scorer mot United. REUTERS/Sergio Perez TPX IMAGES OF THE DAY

Tjærnås mener klubben må fram med pengesekken i sommer om de skal ha noe sjans til å hevde seg mot internasjonale topplag som Barcelona.

– De må få inn en høyreback som er bedre begge veier, og minst én klassestopper. Forskjellen på det de har nå og de beste stopperne i verden er ganske markant, både som spillere og ledere. I tillegg må de erstatte Ander Herrera, og hvis de ikke får fart på Romelu Lukaku, må de ha en nummer 9 som scorer 20+ i sesongen.

Også Haugstad etterlyser en ny høyreback, etter at Victor Lindelöf startet på Camp Nou, Diogo Dalot mot West Ham i helgen og Ashley Young sist uke mot Barcelona på Old Trafford. Med andre ord – tre forskjellige høyrebacker på seks dager.

På ønskelista

– I tillegg må Solskjær forsterke midtbanen og få David de Gea til å bli i klubben, utdyper Haugstad.

– Jeg tror Solskjær er fornøyd med den offensive kvaliteten i laget, men han trenger en forsvarssjef og en defensiv midtbanespiller, gjerne med frekvens i beina, som kan erstatte en svak Nemanja Matic. En høyreback og en ren høyreving bør også stå på ønskelista. En spiller som Ashley Young viste i de to kampene mot Barcelona at han ikke har nivået inne, mener Holth.

VIDEO:United-ja til Solskjær, permanent manager med avtale til 2022

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden