Solskjær etter fem tap på sju kamper: – Vi har en stor jobb foran oss

Ole Gunnar Solskjær møtte pressen etter sitt femte tap på syv kamper, da Manchester United tapte 3-0 borte mot Barcelona. Se video fra pressekonferansen over.

Ole Gunnar Solskjær greier ikke lenger å kamuflere Manchester Uniteds svakheter. Mot Barcelona fikk han nok en påminnelse om utfordingene som venter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag kveld ble United ydmyket på Camp Nou. Gjestene åpnet bra, men optimismen forsvant helt da Lionel Messi gjorde to kjappe scoringer etter United-blundere. Med 2-0 til Barcelona etter 20 minutter var Solskjærs håp om et nytt mesterligamirakel knust. Hjemmelaget vant til slutt 3-0.

Manchester United fikk et voldsomt oppsving da kristiansunderen erstattet José Mourinho i desember, men de siste månedene har det dabbet av. Rødtrøyene har tapt hele fem av sine sju siste kamper.

Selv 2-1-seirene hjemme mot Watford og West Ham var av det heldige slaget. Solskjær sier han hele tiden har vist at han tok på seg en knalltøff oppgave.

– Vi var klar over at dette ikke ville gå over natten. De neste årene blir viktige for klubben om vi skal nærmere oss nivået til lag som Barcelona, sa han under pressekonferansen etter tirsdagens stortap.

Vil utfordre

Manchester United har ikke vært i nærheten av å vinne Premier League eller Champions League siden Alex Fergusons dager i managerstolen. Store penger er blitt svidd av på Old Trafford, men klubben har fått usedvanlig lite ut av det.

Nå blir det Solskjærs jobb å snu trenden og sørge for at United tar opp kampen med de beste igjen.

– Vi må ha som mål å komme opp på nivået til Barcelona. Det kan vi klare, men vi har en stor jobb foran oss. Skal vi finne tilbake til Manchester Uniteds virkelige nivå og tradisjoner, må vi kunne utfordre Barcelona, sa Solskjær til BT Sport.

Viktig uke

Barcelona vant 4-0 sammenlagt i dobbeltmøtet med United. Katalanerne fikk en enkel reise til semifinalen.

– De var et par hakk over oss i disse kampene. Vi ønsker å spille slike oppgjør igjen neste år, så vi har en enormt viktig uke foran oss. Det er ikke tid til å dvele over hva som kunne ha vært. Vi må konsentrere oss om det som skjer i dagene som kommer, mener Solskjær.

Til helgen venter en vrien bortekamp mot Everton. Den må vinnes om United skal henge med i kampen om å bli blant de fire beste i Premier League og skaffe seg mesterligaspill også for neste sesong.

I øyeblikket ligger Solskjærs menn på 6.-plass og er to poeng bak tabellfirer Arsenal. Om ikke lenge skal United også møte Manchester City og Chelsea hjemme på Old Trafford.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden