Landslagsspillernes tips: Slik blir du god i FIFA

Magnus Myhrhaug Kristiansen (til venstre) og Anders Rasmussen er landslagsspillere i videospillet FIFA.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Magnus Myhrhaug Kristiansen (til venstre) og Anders Rasmussen er landslagsspillere i videospillet FIFA. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Magnus Myhrhaug Kristiansen og Anders Rasmussen deler sine råd til dem som drømmer om å ta FIFA-spillingen fra gutterommet til den internasjonale scenen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

* FIFA handler mest om fotballforståelse. Spill fotball selv, samtidig som du også ser fotballkamper på TV. Du får mer erfaring, du lærer deg vinkler, hvordan du skal sentre, hvor du bør løpe, hvordan du posisjonerer deg. Alt dette hjelper på FIFA-spillingen. FIFA er jo fotball, bare på videospill.

* Noe av det viktigste er det mentale. Ikke bli sur om du taper den første av to kamper. Du må nullstille og ikke gi opp.

* Husk at det er et spill. Ballen er rund på FIFA også, og den faller alle mulige veier. Om du bommer på en stor sjanse, ikke tenk at spillet er imot deg. Det er viktig å holde en positiv tankegang. Tenk «jeg kom til en god sjanse, det kan jeg gjøre igjen».

* Du kan lære mye av å studere andre spillere, for eksempel på YouTube. Det har hjulpet meg (Kristiansen) mye på veien hit. Og jeg tror det er utrolig viktig å følge med på hva de beste gjør.

* Du må holde nivået oppe ved å spille jevnlig. Det er mange som er villig til å gjøre det, og som har lyst til bli bedre enn deg. Så det krever mye spilletid generelt.

* For å holde konsentrasjonen oppe mot de beste må du være i bra fysisk form og drikke vann. Hvis ikke holder du kanskje bra i to-tre kamper, men så faller nivået.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden