Brennhete Thorstvedt scoret igjen i Vikings tredje strake seier

Kristian Thorstvedt scoret sitt tredje mål på tre kamper for Viking denne sesongen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Kristian Thorstvedt scoret sitt tredje mål på tre kamper for Viking denne sesongen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Kristian Thorstvedt fortsetter å herje i Eliteserien. Lørdag fikk han nok en gang nettsus i Vikings sterke 2-1-seier over Brann.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

1999-modellen, som ikke ble satset på i Stabæk, gikk til Viking før fjorårets sesong. Etter en god sesong i 1. divisjon var mange spente på om sønnen til målvakt Erik klarte å ta nivået i Eliteserien.

Og det har han til de grader gjort.

Først scoret han begge målene borte mot Tromsø sist helg, før han lørdag igjen scoret, denne gang mot Brann, etter en praktscoring 20 minutter ut i den andre omgangen. Han fikk ballen på drøye 16 meter og bredsidet ballen lekkert i lengste hjørnet, bak en utspilt Håkon Opdal.

Målet var hans tredje mål på de siste to kampene.

Drøm

Ylldren Ibrahimaj utnyttet en horribel pasning fra Ruben Kristiansen med ti minutter igjen av oppgjøret. Alene med Opdal var 23-åringen iskald og satte ballen mellom beina på målvakten.

– Det er den største seieren i mitt liv. Og det er en drøm å score mitt første mål i Eliteserien, uttalte målscoreren til Eurosport.

Gjestene fra Bergen reduserte med fem minutter igjen på kampuret. Azar Karadas var råsterk i Viking-boksen, vant en hodeduell og headet ned til Fredrik Haugen. Han klinket ballen i mål bak Iven Austbø.

Nevnte Karadas hadde en god mulighet til å utligne like før slutt, men skuddforsøket snek seg utenfor stolpen til Austbø. Også Haugen kunne utlignet på overtid, men frisparkforsøket ble mesterlig reddet av sisteskansen til Viking.

I det siste minuttet vartet nevnte Austbø opp med en vanvittig beinparade da Kristiansen avsluttet fra kloss hold. Men det ville seg ikke for Brann, som ikke klarte å overliste Austbø mer enn én gang.

– Det er en helt syk kamp. Vi kjemper helt til slutten, og jeg synes vi tar med oss tre fortjente poeng, sa Kristian Thorstvedt til Eurosport.

Sint Berisha

På overtid kokte det også over for innbytter Usman Sani Sale Hassan, som fikk sitt andre gule og ble vist ut.

Tidligere Viking-spiller, nåværende Brann-spiller Veton Berisha var illsint etter kampen.

– Vi er klart mye bedre, og de har hjelp fra mange på banen i dag. Det er jo helt utrolig. Det er tre straffesparksituasjoner vi skulle hatt. At det ikke blir dømt straffe, er ikke forståelig, sa Veton Berisha til Eurosport etter kamp.

Selvkritisk dommer

Også trener Lars Arne Nilsen mener bergenserne ble snytt for tre straffer. Dommer Ola Hobber Nilsen gir Berisha og Nilsen rett i to av tilfellene, skriver Bergensavisen.

– Under kampen ønsker vi å være 100 prosent. Her er det tett, vi må ta avgjørelsen der og da, og da faller vi ned på at vi ikke er sikre, resonnerer dommeren, som omtaler seg som sin verste kritiker.

– Jeg ønsker jo at nøkkelsituasjonen skal dømmes riktig, for det er jo det jeg lever av som dommer. Så jeg skulle gjerne truffet på de i dag, så hadde det vært veldig bra, sier Nilsen.

Viking på topp

2-1-seieren til Viking gjør at siddisene nå har vunnet tre av tre kamper etter opprykket fra 1. divisjon i fjor. De troner øverst med ni poeng.

– Vi blir presset i perioder og er litt heldige resultatmessig, men det er belønning for at vi jobber så steinhardt gjennom hele kampen, uttalte en meget blid Viking-trener Bjarne Berntsen.

Personvernpolicy