Straffedobbel fra Pogba sørget for viktig United-seier

Paul Pogba, som her setter inn en av sine to straffer, ble Manchester Uniteds store helt lørdag. Foto: AP Photo/Rui Vieira/NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

To straffemål fra Paul Pogba ga Manchester United en kjærkommen 2-1-seier over West Ham. Kampen om 4.-plassen lever for Ole Gunnar Solskjærs menn.

Etter at Pogba hadde satt inn sin første straffe etter 19 minutter, og Felipe Anderson hadde utlignet til 1-1 etter 49 minutter, kom det et vanvittig West Ham-press mot David de Gea i United-buret.

Først hamret innbytter Michail Antonio ballen i tverrliggeren bak en utspilt De Gea kvarteret før slutt. Bare to minutter etter nærmest hentet spanjolen ballen ut av nettet med en ellevill redning på Antonios heading fra to meter.

Så på den påfølgende corneren kontret United. Pogba spilte en presis pasning gjennom til Anthony Martial, som kom alene med Lukasz Fabianski. Som bakerste mann meide Ryan Fredericks ned franskmannen, og Graham Scott pekte riktig på straffemerket.

Igjen var Pogba iskald, og igjen slang Fabianski seg til riktig side. Scoringene til Pogba var de første på åtte kamper for franskmannen.

Annullert

United forsvarte seg med armer og bein de siste ti minuttene og rodde i land en meget viktig 2-1-seier. Foruten det enorme West Ham-presset kvarteret før slutt, fikk også gjestene en feilaktig annullering for offside da Anderson scoret etter ti minutter.

– Vi spilte ikke en god kamp, men resultatet var der. Det er det eneste vi tenker på i dag. Vi spilte ikke bra, det gikk litt for treigt, vi var ikke farlige. Det må vi fikse på, men det viktigste var tre poeng og seieren, sa Paul Pogba til BT Sport etter kampen.

– De var bedre enn oss, det tror jeg ingen er uenige i. Vi slapp unna med det. Noen ganger har vi tapt når vi skulle ha vunnet, så det jevner seg ut over en sesong. De hadde fortjent å få sine mål, men det er lov å ha en god målvakt, sa Solskjær til BBC.

Pogba sine to straffescoringer gjør at han nå har scoret på sju straffer denne sesongen. Det er én færre enn Ruud van Nistelrooy, som satte åtte i 2002/03.

Lagets første seier i ligaen siden 30. mars gjør at United nå ligger på 5.-plass i Premier League med 64 poeng, to bak Chelsea. Opp til Tottenham på 3.-plass er det fire poeng med fem kamper igjen.

– I dag gjorde dommerne tre feil, men ingen av dem var grove feil og alle var veldig forståelige, men med VAR hadde West Ham vunnet kampen i dag, mente bortelagets manager Manuel Pellegrini.

Barcelona neste

Seieren var Solskjærs andre siden han ble ansatt som permanent United-manager. Etter ansettelsen 28. mars ble det seier over Watford to dager senere, før United tapte to strake mot Wolverhampton i serien (1-2) og Barcelona (0-1) i mesterligaen.

Manchester United møter den spanske storheten til en råtøff returkamp på Camp Nou tirsdag.

– Nå må vi restituere oss og gjøre oss klare til tirsdag, fortsatte franskmannen.

– Vi slipper ikke unna med denne typen innsats mot Barcelona, sa Solskjær.

Solskjær har totalt vunnet 16 kamper som United-sjef. I tillegg er det blitt to uavgjorte og fem tap.