Norsk sykkelfest i «Helvetet i nord»

Alexander Kristoff jager en seier han mangler på merittlista søndag.
Alexander Kristoff jager en seier han mangler på merittlista søndag. Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP

Det florerer av norske syklister under Paris-Roubaix søndag. Alexander Kristoff plasseres av de fleste i favorittgruppa.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ikke mindre enn åtte nordmenn står på startlisten til sykkelrittet som har fått tilnavnet «Helvetet i nord». Paris-Roubaix er kjent for sine mange og brutale brosteinspartier og krever sin mann. Så langt har ingen nordmann vunnet rittet.

Bookmakerne er klare på at 2019 kan være året der Alexander Kristoff gjør nettopp det. Kun en liten håndfull ryttere har lavere odds hos bettingselskapene enn rogalendingen.

Kristoff har samtidig hatt vondt for å lykkes i Paris-Roubaix. Foreløpig har UAE-proffen til gode å komme inn på velodromen i Roubaix med seierssjanse.

Åtte norske

Atskillig nærmere en seier har Edvald Boasson Hagen vært. I 2016 satt rudsbygdingen med i tetgruppa helt inn i avslutningen, men måtte nøye seg med femteplass da australske Mathew Hayman tok karrierens største seier.

Boasson Hagen er på startstrek også søndag, men har slitt med å finne formen denne våren.

Både fjorårets utgave av Paris-Roubaix og 2017-utgaven hadde fem norske syklister på startstrek. Søndag har tallet økt ytterligere.

Startlisten inneholder denne gangen ikke mindre enn åtte norske proffer. Ved siden av Kristoff og Boasson Hagen skal også Kristoffer Halvorsen (Sky), Daniel Hoelgaard (FDJ), Amund Grøndahl Jansen (Jumbo-Visma), Rasmus Fossum Tiller (Dimension Data), Sven Erik Bystrøm (UAE) og Vegard Stake Laengen (UAE) gi seg i kast med de 257 kilometerne.

Sagan igjen?

Totalt skal rytterne gjennom 29 utfordrende brosteinspartier.

Peter Sagan, John Degenkolb og Greg Van Avermaet løftes av bookmakerne fram som større favoritter enn Alexander Kristoff. Sagan gikk til topps for ett år siden, men har ikke sett like skarp ut de siste ukene.

Ingen vil samtidig bli overrasket om sykkelsportens fremste rockestjerne igjen dukker opp lengst framme i seierskampen på velodromen i Roubaix søndag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden