Spesialist: – Kane må vurdere inngrep i ankelen

Harry Kane er nok en gang ute med en ankelskade.
Harry Kane er nok en gang ute med en ankelskade. Foto: Frank Augstein / AP

Mye tyder på at Tottenham-spissen Harry Kane er ferdigspilt for sesongen. Det er mulig at han må opereres for sin leddbåndsskade i ankelen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kane pådro seg skaden i tirsdagens mesterligakamp mot Manchester City. Han har også tidligere i sesongen vært ute med en tilsvarende skade.

Kirurgen Mark Davies, som er spesialist på fot- og ankelskader, mener en operasjon vil kunne styrke leddbåndet i Kanes ankel slik at den blir like bra som før han ble skadd for første gang.

– Jeg mener de må vurdere å gjøre et inngrep på et tidspunkt for å stabilisere leddbåndet. Det er meget gjennomførbart og burde gjøre at problemet ikke vender tilbake, sier Davies til nyhetsbyrået PA – og legger til:

– Han er ikke så gammel, og han vil ha nytte av en stabil ankel dersom han ønsker å spille videre uten å få en slik skade igjen.

Pochettino-håp

En slik operasjon som Davies ser for seg, vil holde Kane ute av spill i omtrent tre måneder. Det vil si at han fint vil rekke sesongstarten til høsten om han gjør inngrepet i løpet av kort tid.

Tottenham-manager Mauricio Pochettino medga fredag at det blir tøft for den engelske stjernespissen å skulle rekke flere kamper denne sesongen. Men han vil likevel forsøke å få Kane kampklar så raskt som mulig.

– Vi får se. Det blir vanskelig. I neste uke skal vi se på det sammen med en spesialist. Vi vil gjøre alt vi kan for å få ham klar så raskt som mulig, men det er bare fem uker igjen av sesongen. Han (Kane) holder seg positiv. Det er selvfølgelig litt trist, men han ser fram til å komme i gang med rehabiliteringen, sa argentineren.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden