Hovland imponerte i US Masters-debuten

Viktor Hovland i aksjon under åpningsrunden i US Masters. Foto: Chris Carlson / AP / NTB scanpix
Viktor Hovland i aksjon under åpningsrunden i US Masters. Foto: Chris Carlson / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Viktor Hovland gjorde seg ikke bort da han som tidenes første nordmann gikk i gang med majorturneringen US Masters torsdag. Han åpnet med en runde på par.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En bogeysmell på 18. og siste hull gjorde at 21-åringen stoppet på 72 slag i debuten på den sagnomsuste Augusta-banen. Før den sure avslutningen var Hovland virkelig i dytten med tre birdier på fem hull.

Særlig spillet på 16. hull ga nordmannen applaus fra publikum. Da var han ikke mange centimeterne unna en hole-in-one. Det ble en av totalt fire birdier i løpet av åpningsrunden.

Med mer presise putter kunne Hovland hatt langt flere. En rekke ganger spilte han seg til birdiesjanser, men for så å bli felt av litt unøyaktige slag. Det var særlig kjenningsmelodien i første halvdel av runden.

Les også: Hovland avsluttet sterkt i PGA-tourdebuten

Gikk med mesteren

Hovland var mest i trøbbel da han måtte en tur i vannet på 11. hull. Det ble en av hans fire bogeyer torsdag. Bogey ble det også på 7. hull, men da hentet han seg bra inn etter nesten å ha slått ballen ut i skogen. Til slutt måtte han betale prisen for at putten ikke satt skikkelig.

Det norske golftalentet fikk sin første birdie for dagen allerede på 2. hull. Han var ett slag over par etter halvspilt runde.

Hovland, som studerer ved Oklahoma State-universitetet og fortsatt er amatør, gikk torsdagens runde med den amerikanske tittelforsvareren Patrick Reed og Webb Simpson. Nordmannen er rangert som nummer 911 i verden, mens Reed og Simpson er plassert på 18.- og 23.-plass.

Amatørmester

Plassen i US Masters ble sikret da Hovland i fjor vant USAs prestisjetunge amatørmesterskap.

I forkant ga amerikanske bookmakere 2000 i odds på Hovland som vinner av US Masters. Med det var han den største outsideren i feltet.

Hovland er også kvalifisert for Major-turneringene US Open og British Open senere denne sesongen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden