Magnus Carlsen skriver sjakkhistorie i Afrika

Magnus Carlsen skal neste måned til Afrika for å spille sesongens første turnering i Grand Tour Chess. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Magnus Carlsen skal neste måned til Afrika for å spille sesongens første turnering i Grand Tour Chess. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Magnus Carlsen blir i mai tidenes første regjerende sjakkverdensmester til å spille en turnering i Afrika. Da starter årets Grand Chess Tour i Elfenbenskysten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjakkesset har de siste dagene vist eminent spill. Han har særlig høstet mye ros for sine tre siste runder i Shamkir-turneringen i Aserbajdsjan. Mange har gått så langt som å beskrive det som noe av det ypperste Carlsen har levert noen gang.

28-åringens program er proppfullt i tiden som kommer. Neste uke går han løs på Grenke-turneringen i Tyskland, og like etter går veien videre til det afrikanske kontinentet.

– Han blir den første verdensmesteren som spiller i Afrika. Det er jo litt gjevt, og det er noe han synes er spennende, sier Carlsens manager Espen Agdestein til NTB.

Turneringen er lagt til Abidjan i Elfenbenskysten og skal spilles som både hurtig- og lynsjakk. Den varer mellom 6. og 13. mai og blir startskuddet på årets Grand Chess Tour.

Aktuelt: Carlsen hyllet av rival etter ny praktseier

Ifølge VG besøkte Vishy Anand flere afrikanske land som verdensmester, men inderen konkurrerte aldri der. I tillegg spilte legendariske Bobby Fischer i Tunisia før han tok VM-tittelen.

I 2004 deltok Carlsen som 13-åring i en VM-turnering i Libya.

Etter oppholdet i Afrika går ferden videre til Norway Chess i Stavanger (3.- 15. juni). Rett etterpå skal Carlsen spille sesongens andre Grand Chess Tour-turnering i Kroatias hovedstad Zagreb. Det skjer mellom 24. juni og 9. juli.

– Det går slag i slag. Nå skal han spille hver måned ut året, sier Agdestein.

Carlsen skal i august også delta i Sinquefield Cup i St. Louis i USA.

Aktuelt: Stavanger får søke om sjakk-VM i 2020

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden