Keita og Firmino sikret godt Liverpool-utgangspunkt

Liverpool-spillerne jubler for Roberto Firminos 2-0-scoring mot Porto på Anfield. Foto: Dave Thompson / AP / NTB scanpix
Liverpool-spillerne jubler for Roberto Firminos 2-0-scoring mot Porto på Anfield. Foto: Dave Thompson / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Liverpool sprudlet ikke, men har én fot i semifinalen i mesterligaen etter 2-0-seier hjemme i kvartfinalen mot Porto tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Scoringer av Naby Keita og Roberto Firmino sørget for at de røde har et glimrende utgangspunkt før returoppgjøret i Portugal i neste uke.

Naby Keita scoret sitt første Liverpool-mål i Premier League-møtet med Southampton fredag. Mot Porto slo midtbanespilleren til igjen.

Etter bare fem minutter fikk 24-åringen legge an til skudd. Ballen gikk via et motstanderbein og forbi en sjanseløs Iker Casillas. Dermed ble det 1-0 og drømmestart for Liverpool.

To mål før pause

Scoringen bidro til en fartsfylt start på kampen. Begge lag hadde muligheter til å score. Den største muligheten hadde Mohamed Salah, som bommet helt alene med Portos keeper etter en stygg feilpasning fra gjestene.

Liverpool fikk likevel sitt andre mål til slutt. Etter 26 minutter kunne hjemmelaget juble igjen. Trent Alexander-Arnold fant Roberto Firmino alene foran mål. Den brasilianske spissen spaserte enkelt inn 2-0.

Like etter pause så det et lite øyeblikk ut til at Liverpool skulle punktere kampen. Sadio Mané satte ballen i nettet etter et godt innlegg fra kaptein Jordan Henderson, men senegaleseren var i hårfin offside og målet ble ikke stående.

Nytt Europa-eventyr?

Porto var overhodet ikke ufarlige, og frustrerte Liverpool i store deler av den andre omgangen. Gjestene fra Portugal klarte derimot ikke å spille seg til de helt enorme sjansene.

Riktignok fikk spissen Moussa Marega en brukbar mulighet på tampen, men klarte ikke å få avslutningen fra god posisjon på målet.

I en eventuell semifinale møter Liverpool vinneren av kvartfinalen mellom Manchester United og Barcelona. De to storklubbene spiller den første av to kamper i Manchester onsdag, før det skal avgjøres i Spania neste tirsdag.

I fjor spilte Liverpool seg helt til finalen i Europas gjeveste klubbturnering. Der endte det med 1-3-tap for Real Madrid.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden