Son-jubel og Kane-mareritt for Tottenham

<p>Son Heung-min ble matchvinner på hjemmebane tirsdag. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB scanpix</p><p></p><p></p>
Son Heung-min ble matchvinner på hjemmebane tirsdag. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB scanpix Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

Son Heung-min skjøt Tottenham til 1-0-seier og et skritt i retning mesterligasemifinale, men kvartfinalemøtet med Manchester City endte også i dårlig skadenytt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den første av de to helengelske mesterligakvartfinalene ble ingen kamp der sjansene florerte, men bar i stedet preg av to lag som tilsynelatende ikke ønsket å ta de aller største sjansene.

12 minutter før slutt kom imidlertid scoringen som gjorde det som lignet et mareritt til en positiv opplevelse for hjemmefansen. Son jobbet iherdig i feltet og hamret til slutt ballen under City-keeper Ederson.

– Dette betyr mye for oss og særlig for meg. Det viktigste i dag var å vinne og samtidig holde nullen, sa matchvinneren til Viasat etter kampen.

Tidligere i omgangen hadde lagkamerat Harry Kane hinket i garderoben med en ankelskade. Da så det mørkt ut for hjemmelaget.

– Jeg har ikke snakket med ham, men jeg håper ikke skaden er for alvorlig. Vi får håpe på gode nyheter etter disse intervjuene, sa Son.

Strafferedning

Den første omgangen på Tottenhams nye praktstadion var målløs, men langt fra innholdsløs. Begge lag kom godt ut av startblokkene og hadde skapt hver sin brukbare sjanse før ti minutter var spilt. Avslutningene til David Silva og Dele Alli holdt ikke den nødvendige kvaliteten.

Deretter inntok videodømmingsverktøyet VAR hovedrollen. En avslutning fra Citys Raheem Sterling traff armen til Tottenham-backen Danny Rose. Verken spillere eller dommer Björn Kuipers viste først tegn til å reagere, men sistnevnte pekte på straffemerket etter at VAR hadde vært koblet inn.

Sergio Agüero fikk sjansen til å sende City foran, men argentinerens straffespark ble reddet på strålende vis av Tottenham-keeper Hugo Lloris.

Franskmannen har dermed reddet alle de tre straffesparkene han har stått overfor i Tottenham-målet i 2019. I tillegg til tirsdagens Agüero-forsøk stoppet han også straffer mot Leicester og Arsenal.

Også Harry Kane kom til en fin mulighet før pause, men ved den anledningen var det City-keeper Ederson som avverget scoring med en solid inngripen.

Kane-skade

Tidlig i annen omgang fikk Kane og Tottenham mer hodebry enn en misset sjanse. Måltyven tråkket kraftig over i en tøff duell og hinket nærmest rett i garderoben. Den engelske landslagskapteinen, som har slitt med flere ankelskader de siste sesongene, forsto åpenbart raskt at han umulig kunne fortsette.

Det var naturlig nok et hardt slag for hjemmelaget. Manager Mauricio Pochettino valgte Lucas Moura som Kane-erstatter i rollen som midtspiss.

Noen stor dag ble det heller ikke for City-spiss Agüero, som ble skadefri i tide til tirsdagens kamp. Argentineren ble byttet ut 20 minutter før slutt.

Tirsdag kvartfinaleoppgjør i London var ifølge statistikkleverandøren Opta det første europacupmøtet mellom Tottenham og City noen gang. Klubbene hadde samtidig møtt hverandre 156 ganger tidligere i andre konkurranser.

Returoppgjøret spilles i Manchester neste onsdag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden