Før Solskjærs største kamp: Messis England-statistikk er spinnvill

Ole Gunnar Solskjær (til høyre) og Manchester United møter Barcelona med Lionel Messi i Champions League-fotballen onsdag. Foto: Manu Fernandez / Tim Ireland / AP / NTB scanpix
Ole Gunnar Solskjær (til høyre) og Manchester United møter Barcelona med Lionel Messi i Champions League-fotballen onsdag. Foto: Manu Fernandez / Tim Ireland / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ole Gunnar Solskjærs drøm om et mesterligasjokk støter på fotballens isfjell i Lionel Messi. Barcelona-angriperen hamrer inn mål mot engelske stjernelag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Hvilken plan skal du ha mot en av verdens beste spillere? La oss se hvordan vi takler dette i morgen, sa Solskjær på spørsmål om hvordan man stopper Messi.

– Dette er ikke Messi mot United. Vi kan ikke bare tenke på en motstander. Vi møter elleve. Likevel vi kan ikke gi fra oss frispark. Hvor mange mål har ikke Messi laget på slike? Han kommer til å stå igjen i historien som en av de aller, aller største.

Onsdag går første kamp i kvartfinalen på Old Trafford. Messis fasit mot engelske lag i mesterligaen, er veldig hyggelig lesning om du holder med Barcelona.

For motstanderfansen betyr den trøbbel, ofte ganske mye også.

Argentineren er tilbake på sitt aller beste i en alder av snart 32. På 29 kamper mot engelske lag i Champions League, har han 22 scoringer og seks målgivende pasninger.

Bare Liverpool (to kamper) klarte å holde helt rent mot Messi. Dette er statistikken for de andre fem klubbene:

Arsenal (6): Ni mål/en assist

Man. City (6): Seks mål/to assist

Chelsea (10): Tre mål/tre assist

Manchester United (4): To mål

Tottenham (2): To mål

Aktuelt: Barcelona vil beholde Messi til han er pensjonist

I Barcelona er også Philippe Coutinho. Han rakk å lære at United er Liverpools store erkerival i løpet av sine år i Premier League.

– Skulle vi slå United, vil det bety dobbel glede. Jeg har allerede fått mange lykkønskninger fra Liverpool-folk. Jeg lærte hva kamper mot United betyr da jeg bodde i Liverpool. Det har hamret seg inn i hukommelsen min og gir meg ekstra motivasjon før kampene som kommer, sier Coutinho ifølge Sunday Mirror.

Går Liverpool og United videre til semifinale, møtes klubbene der i det som vil være eksplosive saker over to kamper.

Video: Pappa Solskjær skal feire 75-årsdagen som tilskuer under onsdagens storkamp:

Aktuelt: Rashford trolig ensom spiss mot Barcelona

Dette er kampoppsettet i kvartfinalene:

Tirsdag: Liverpool – Porto, Tottenham – Manchester City

Onsdag: Manchester United – Barcelona, Ajax – Juventus

16. april: Barcelona – Manchester United, Juventus – Ajax.

17. april: Porto – Liverpool, Manchester City – Tottenham.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden