Våryr Klopp: – Vi er i storslag!

Liverpool-manager Jürgen Klopp under mandagens pressekonferanse.
Liverpool-manager Jürgen Klopp under mandagens pressekonferanse. Foto: Peter Byrne / AP

Liverpool-manager Jürgen Klopp sier spillerne hans føler på presset i hver eneste kamp på veien mot et mulig ligagull og mesterligasuksess.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag kveld venter Porto på Anfield i den første av to kvartfinaler i mesterligaen. Finalen er fire vriene kamper unna.

Sene scoringer i ligakampene mot Fulham, Tottenham og Southampton den siste tiden gjør i tillegg at Liverpool topper Premier League med to poeng på Manchester City, men med én kamp mer spilt.

Citys form gir lite rom for feil fra mannskapet til Klopp. Tyskeren mener at presset gjør at spillerne er på hogget til en hver tid.

– Det er gode tider! Vi står opp hver morgen og været er bra. Det er sjeldent. Det er varmt ute, våren har kommet og vi er med i to store race. Vi er nødt til å benytte oss av muligheten, sier Klopp.

Ikke over

Liverpool-sjefen poengterer at sesongen på langt nær er over. Han sier også at klubben langt fra er ferdig med å utvikle seg.

– Det er ennå noen sider som skal ferdigskrives i boka om denne sesongen. For å være helt ærlig så er vi «on fire». Du kan se det på trening, og det gjelder også andre lag. Det er mye å spille for.

Liverpool tok seg videre fra mesterligaens gruppespill i kamp med sterke lag som Paris Saint-Germain og Napoli, og i åttedelsfinalen ble Bayern München slått.

Porto er regnet som en lettere motstander enn lag Klopps menn allerede har møtt. Liverpool slo Porto 5-0 på bortebane i mesterligaen forrige sesong.

Klopp mener samtidig at motstanden er tøffere enn den ser ut til.

– Folk sier så ymse. De ser utelukkende på navn og nummer. Folk som skjønner et visst minimum av fotball ville ikke ha Porto. Det er det som er sannheten. Men så var det heller ingen som ønsket seg Liverpool, sier han.

Bytter

Venstreback Andy Robertson er suspendert og uaktuell mot portugiserne tirsdag, og Joe Gomez vil ikke bli stresset inn på laget selv om han er tilbake i trening etter skade.

Klopp vil ikke innkassere noe ennå, verken på den ene eller andre fronten.

– Alle drømmer om ligagull, men uheldigvis for oss er det også et annet lag som har spilt fantastisk. For den nøytrale seer er dette godt nytt. Det er fint å se at to kjemper om gullet. Forhåpentlig får vi med oss noe godt ut av sesongen, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden