City-stjerne vil ikke forlate banen i protest mot rasisme

Raheem Sterling vil rasismen til livs. Foto: Bradley Collyer/PA via AP / NTB scanpix
Raheem Sterling vil rasismen til livs. Foto: Bradley Collyer/PA via AP / NTB scanpix Foto: Bradley Collyer / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Manchester City-profilen Raheem Sterling avviser forslaget om at fotballspillere som blir utsatt for rasistisk hets bør gå av banen i protest.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En rekke rasismesaker har rammet fotballen denne sesongen. Sterling var en av flere engelske spillere som nylig ble utsatt for rasistiske ytringer under en landskamp mot Montenegro.

I forrige uke sa Tottenham-profilen Danny Rose at han ser fram til å avslutte karrieren, som følge av at han er lei av hetsen som til stadighet hagler mot ham fra tribuneplass.

Enkelte røster har tatt til orde for at spillere som utsettes for rasisme bør forlate banen i protest, men det mener City-stjernen Sterling at er feil medisin for å få bukt med problemet.

– Personlig er jeg ikke enig i det, fordi jeg tror at det å gå ut og forsøke å vinne kampen, vil smerte dem mer, sier han med henvisning til dem som står bak rasismen.

– De forsøker bare å rive deg ned, og går du av banen som en gruppe, lar du dem på sett og vis vinne. Det å enten score et mål eller vinne kampen, gir en bedre følelse. Da beseirer du dem.

City-spilleren hevder han selv bryr seg lite om de rasistiske ytringene som kommer, og påpeker at han også har blitt vant til dem. Han forstår samtidig at man lett kan la dem gå innpå seg.