Høyre: – Dopingpolitiet kommer

Stortingsrepresentant Peter Frølich sier at det vil bli fremmet forslag for Stortinget om å gjøre doping til en alvorlig straffbar handling.
Stortingsrepresentant Peter Frølich sier at det vil bli fremmet forslag for Stortinget om å gjøre doping til en alvorlig straffbar handling. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Regjeringspartiene varsler at politiet vil få en rolle i kampen mot doping, slik flere idrettstopper har tatt til orde for.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sentrale idrettsutøvere ønsker at politiet går etter dopere, et forslaget som langt på vei har blitt avvist av Politidirektoratet (POD).

Men nå slår stortingspolitiker Peter Frølich (H) imidlertid fast: – Jo da, dopingspolitiet kommer.

Bakgrunn : Flere vil fengsle dopede idrettsutøvere

Regjeringspartiene Høyre, Frp, Venstre og KrF har allerede fremmet et forslag som vil gjøre doping i idretten til en alvorlig straffbar handling. Forslaget vedtas trolig til høsten.

– Doping er i realiteten svindel og bedrageri. Det rammer mange, innebærer ofte betydelige millionbeløp, og kan ødelegge karrierene til dem som konkurrerer fair, sier Høyres Peter Frølich i en pressemelding.

Aktuelt: Løfshus ønsker dopingpoliti i Norge: – Ikke anbefalt tiltak

Frølich er andre nestleder i justiskomiteen.

– Det bør åpenbart være en politisak. Vi trenger strengere straffer enn bare en simpel utestengelse, sier Frølich

– Idretten har stått alene om å håndtere dopere altfor lenge. Strengere straffelovgivning vil gi politiet en større rolle i bekjempelsen av doping, sier han.

Forslaget til de fire partiene er å be regjeringen utarbeide et forslag til nye og strengere dopingbestemmelser. Det er ikke snakk om å opprette et separat «idrettspoliti», men at dagens politi skal etterforske flere storskala dopingsaker.

Forslaget har fått bred støtte fra både fagfolk og idrettsutøvere.

Aktuelt: – Vi trenger ikke syke nordmenn i denne sporten

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden