Tom Tvedt fortsatt i tenkeboksen

Idrettspresident Tom Tvedt er fortsatt i tenkeboksen om kan skal stille som motkandidat til valgkomiteens enstemmige kandidat, Sven Mollekleiv. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Idrettspresident Tom Tvedt er fortsatt i tenkeboksen om kan skal stille som motkandidat til valgkomiteens enstemmige kandidat, Sven Mollekleiv. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Idrettspresident Tom Tvedt har ennå ikke bestemt seg for om han tar opp hansken og stiller som Sven Mollekleivs motkandidat på Idrettstinget siste helgen i mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Idrettspresidenten var tydelig skuffet da en enstemmig valgkomité i Norges Idrettsforbund innstilte Mollekleiv til toppvervet innen norsk idrett.

Tom Tvedt har sittet som norsk idrettspresident siden 2015. Ingen president er blitt gjenvalgt siden 2003.

– Har du fått tenkt igjennom om du stiller som motkandidat?

– Jeg tenker hver eneste dag, og jeg må sjekke baklandet mitt. Idrettsorganisasjonen velger det styret de mener er best egnet, sier Tvedt til NTB.

– Har du satt noen frist?

– Nei, og tinget er først siste helgen i mai. Det er representantene der som velger hvem de synes skal styre norsk idrett framover.

– Føler at du har fått gjort det du gikk til valg på i 2015?

– Idrettsforbundet har fått inn mer penger og fått flere medlemmer. Vi har satt større fokus både på para- og toppidretten. Vi har fått et sterkere søkelys på kvinner når det gjelder rekruttering til toppverv. Det er ikke uten grunn til at vi er blitt kåret til verdens beste idrettsorganisasjon, noe jeg er veldig stolt av.

– Idrettsstyret har, etter min mening, måttet bruke altfor mye tid på å se bakover. Nå har jeg har lyst til å jobbe videre med utvikling av hele vår fantastiske organisasjon. Derfor har jeg stilt meg til disposisjon, sier Tvedt.

Bakgrunn: Tom Tvedt vraket av valgkomiteen: – De spiser sine ledere

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden