Liverpool tar gjerne en reprise mot Porto

Sadio Mané scoret hattrick mot Porto i mesterligaen i fjor. Han kan bli en nøkkelspiller også i årets kvartfinale.
Sadio Mané scoret hattrick mot Porto i mesterligaen i fjor. Han kan bli en nøkkelspiller også i årets kvartfinale. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

Liverpool-spillerne har all grunn til å være selvsikre foran dobbeltkampen mot Porto i mesterligaens kvartfinale.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fjor trengte rødtrøyene bare én kamp på å fjerne enhver spenning da de møtte portugiserne i åttedelsfinalen i samme turnering. Liverpool vant 5-0 borte og fikk en enkel jobb med å forsvare ledelsen i returkampen (0-0) på hjemmebane.

Denne gangen åpner Liverpool hjemme på Anfield tirsdag kveld, og Jürgen Klopps menn er nok en gang storfavoritter i duellen med Porto.

Oppskriften – en rask start – kan fort bli den samme som i fjor. Med Sadio Mané i knallform og en Mohamed Salah som i helgen stanset måltørken etter to måneder, har portugiserne nok å passe på.

I gang igjen?

Salah var ekstremt viktig for Liverpool i fjorårets sesong, som endte med finale i Champions League. Klopp slår fast at han aldri har tvilt på egypterens evner selv om scoringssnittet ikke har vært det samme i år.

– Han har hele tiden holdt seg rolig og taklet situasjonen. Det er bare rundt oss at det (måltørken) har vært en stor greie, vi bryr oss egentlig ikke. Men det er var et virkelig bra tidspunkt for det første målet på en stund, sa Klopp om Salahs 2-1-scoring mot Southampton fredag kveld.

Egypteren scoret for øvrig mot Porto i fjor, i en kamp der Mané noterte seg for hattrick.

– Gjør alt for å vinne

Liverpool-manager Klopp nærmer seg en skadefri tropp, men må klare seg uten Andy Robertson, som er suspendert til første kamp mot Porto. Det kan åpne for James Milner på venstrebacken.

– Vi skal komme oss (etter Southampton), og så skal vi se på lagoppstillingen mot Porto, sier Klopp, som samtidig antyder at han ikke vil spare spillere i kvartfinalen.

– Vi skal gi alt vi har. Det er på Anfield, det er en kvartfinale, og det er en stor kamp for oss. Vi er ikke Real Madrid som har vunnet turneringen de tre siste årene. Vi skal gjøre alt for å vinne kampen, sier tyskeren.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden