Larvik kan få spillerproblemer i sluttspillet

Larvik Håndballklubb sliter tungt økonomisk.
Larvik Håndballklubb sliter tungt økonomisk. Foto: Robert Wengler / Ritzau Scanpix / NTB scanpix

Samtlige Larvik-spillere har kontrakter som utløper 30. april. Kommer laget til semifinale i sluttspillet, risikerer LHK å stille med rekruttlaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Semifinalene spilles nemlig 1., 8. og 15. mai. Da har ingen seniorspillere lenger kontrakt. Går vestfoldingene videre fra kvartfinalen, risikerer de å måtte stille med rekrutter på parketten i semifinalene.

– Jeg kan ikke huske å ha opplevd noe lignende om det skulle bli slik. Vi kan vel si at det eventuelt er litt ille. Kanskje det beste hadde vært om laget under Larvik på tabellen hadde fått sjansen til å spille, sier håndballkommentator Frode Scheie til NTB.

– Det er en risiko for det, ja. Per dags dato har ingen kontrakt i mai, men vi har en dialog med spillerne, sier daglig leder Pål Albertsen til Østlands-Posten.

Albertsen opplyser overfor avisen at det i bunn og grunn er opp til spillerne selv om de ønsker å spille en eventuell semifinale og finale i sluttspillet.

Larvik har slitt stort økonomisk de siste årene. Klubben vedtok nylig videre drift av klubben, men står i fare for ikke å få fornyet elitelisens, noe som avgjøres 30. april. Eliteserienemnda har innstilt på at klubben ikke får lisens.

Klubben kjempet lenge om medalje i grunnspillet, men måtte gi tapt mot Storhamar og Tertnes, som tok medaljene bak suverene Vipers Kristiansand. Larvik ligger på 4.-plass og kan i teorien bli dårligst nummer fem.

Kvartfinalene i sluttspillet finner sted 23., 26. og 28. april. Finalekampene spilles 18., 21. og 23. mai.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden