Norge vant «hemmelig» kamp mot New Zealand

Norges landslagssjef Martin Sjögren likte det han så i fredagens kamp mot New Zealand, men prøvde å hemmeligholde resultatet. Det har vakt oppsikt.
Norges landslagssjef Martin Sjögren likte det han så i fredagens kamp mot New Zealand, men prøvde å hemmeligholde resultatet. Det har vakt oppsikt. Foto: Janerik Henriksson/tt / NTB scanpix

Norges fotballkvinner vant 1-0 i fredagens uoffisielle kamp mot New Zealand i spanske Marbella. Landslagssjef Martin Sjögren ville hemmeligholde resultatet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var ventet at svensken kom til å holde resultatet tett til brystet. På forhånd hadde den norske leiren varslet at de kom til å legge lokk på kampens innhold.

Norges Fotballforbund har derfor heller ikke omtalt fredagens oppgjør på sine nettsider. Lagene møtes på nytt tirsdag, da til en offisiell landskamp.

– Det stemmer, skrev Sjögren i en tekstmelding da NTB fredag spurte om han og laget sto fast ved at resultatet ikke skulle videreformidles.

– Men jeg kan si at alle som var tilgjengelige for spill, fikk spilletid, og at vi er fornøyde med det vi gjorde i dag.

Røpet tap

Selv om lagene hadde en avtale om hemmelighold, ble resultatet lagt ut på nettsidene til New Zealands fotballforbund. «The Football Ferns (New Zealands kvinnelandslag, red.anm.) tapte 1-0 mot Norge i en treningskamp i Marbella», bekrefter de.

Ifølge New Zealands fotballforbund var det Amalie Eikeland som sikret Norge seiersmålet allerede i 9. minutt.

Forsøket på hemmelighold av resultatet har vakt oppsikt ut over Norges grenser.

– Vi hadde i utgangspunktet en avtale om at det skulle legges lokk på kampen, men det er mulig vi tolket det litt annerledes enn dem, skriver Sjögren i en tekstmelding til Aftenposten.

Oppmerksomhet

– Men vi har ingen problemer med at de la ut resultatet. Vi vant kampen og er veldig fornøyd med det. Vi har fått mye oppmerksomhet på grunn av dette, og vi må innrømme at dette har blitt en litt morsom greie internt hos oss.

Tidligere i år vant de norske fotballkvinnene Algarve Cup for første gang siden 1998.

Norge skal om to måneder delta i VM. Sjögrens lag innleder mesterskapet mot Nigeria 8. juni, mens vertsnasjon Frankrike venter fire dager senere. Sør-Korea er motstander i siste gruppekamp 17. juni.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden