Premier League-keeper frikjent for anklager om nazihilsen

Crystal Palace-keeper Wayne Hennessey er frikjent etter påstander om athan skal ha gjort nazihilsen på et bilde som ble vist på sosiale medier. Bildet er fra en landskamp mot Norge i 2011.
Crystal Palace-keeper Wayne Hennessey er frikjent etter påstander om athan skal ha gjort nazihilsen på et bilde som ble vist på sosiale medier. Bildet er fra en landskamp mot Norge i 2011. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Crystal Palace-keeper Wayne Hennessey blir ikke straffet for det Englands Fotballforbund antyder at skal ha vært en nazilignende gest.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

32-åringen ble i januar beskyldt for å gjøre hilsenen på et bilde som ble lagt ut av hans tyske lagkamerat Max Meyer.

Englands Fotballforbund (FA) opprettet sak mot den walisiske keeperen og uttalte at handlingen var brudd på reglene som omhandler etnisk opprinnelse, rase og religion.

Crystal Palace-spilleren har hele tiden avvist beskyldningene om at han gjorde en nazihilsen. Han har argumentert med at eventuelle fellestrekk med en slik type hilsen var tilfeldig.

Hennessey krevde derfor at det ble gjennomført en høring for en uavhengig kommisjon. Det fikk han medhold i.

Fredag ble det klart at han frikjennes for anklagene.

– Jeg er glad for at FA har frikjent meg. Dette var et tilfeldig øyeblikk som så ut som noe annet enn hva det i virkeligheten var når det ble fanget på kamera.

– Jeg vil si at jeg avskyr alle former for rasisme, fascisme, antisemittisme eller diskriminering av alle slag, sier Premier League-keeperen i en uttalelse.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden