Guardiola tror resten av kampene må vinnes

Liverpools Mohamed Salah (venstre) og Roberto Firmino (høyre) kan juble for tabelltopp fredag, men da må Southampton beseires.
Liverpools Mohamed Salah (venstre) og Roberto Firmino (høyre) kan juble for tabelltopp fredag, men da må Southampton beseires. Foto: Rui Vieira / AP

Liverpool overtar tabelltopp med seier mot Southampton fredag. Gullrival Manchester City er opptatt med FA cup og kan se de røde seile forbi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har følelsen at dersom vi taper poeng vil vi ikke bli ligamestre, sa Manchester City-manager Pep Guardiola etter onsdagens 2-0-seier over Cardiff.

Den regjerende mesteren kjemper en innbitt kamp mot et sulteforet Liverpool, som sist løftet trofeet i 1990.

Kun ett poeng skiller lagene i City favør når seks runder gjenstår: 80–79.

I de seks siste kampene møter de lyseblå Crystal Palace (borte), Tottenham (hjemme), Manchester United (borte), Burnley (borte), Leicester (hjemme) og Brighton (borte).

Gjenstående program for Liverpool er: Southampton (borte), Chelsea (hjemme), Cardiff (hjemme), Huddersfield (borte), Newcastle (borte) og Wolverhampton (hjemme).

– Hver kamp må vinnes, sier Liverpools Mohamed Salah, ifølge DPA.

Kjemper for livet

Det er kun Liverpool som kan ta poeng denne helgen ettersom Manchester City er opptatt med FA cupens semifinale.

Liverpool tar turen til St. Mary's Stadium og kan reise hjem som ligaledere med seier.

Southampton kjemper om fortsatt eksistens i den øverste divisjonen, og Salah vet at kampen på St. Mary's Stadium langt fra blir enkel.

– Southampton ønsker poeng. De ønsker å spille i Premier League, så de kommer til å kjempe for livet, sier Salah som innser at det ikke er rom for å avgi poeng dersom drømmen om ligatittelen skal bli en realitet.

– Hver kamp er av det tøffe slaget nå. Det er mer press, sa egypteren etter seieren mot Tottenham sist helg.

«The Saints» ligger på 16.-plass, fem poeng over streken.

Aktuelt: Solskjærs superlønn: Kristiansund kan gå glipp av 100 millioner

– Må omsette sjansene

Onsdag så Pep Guardiola sine menn ta en komfortabel seier mot Cardiff da de gjenerobret tabelltoppen. Mål av Kevin de Bruyne og Leroy sikret tre nye poeng og serieledelse for City.

Ikke bare vet Guardiola at de trolig ikke har råd til å avgi poeng de siste kampene, men manageren mener laget hans også må bli bedre på å omsatte sjansene til mål. Onsdag fant kun to av 27 skudd mot mål veien inn i nettmaskene.

– Dessverre misbrukte vi mange sjanser og vi er nødt til å score flere mål, sa Guardiola om etter seieren.

Han må finne seg i å være serietoer fram til deres neste seriekamp 14. april dersom Liverpool tar full pott fredag.

Hvem som til slutt stikker av med ligagullet blir muligens ikke avgjort før 12. mai, men leser man de forskjellige spilleselskapenes odds er City favoritter til å ta tittelen.

Aktuelt: Kjetil Rekdal ferdig som Start-trener

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden