Juventus-talent utsatt for rasisme

Moise Kean følte seg utsatt for rasisme under Juventus' 2-0-seier borte mot Cagliari tirsdag.
Moise Kean følte seg utsatt for rasisme under Juventus' 2-0-seier borte mot Cagliari tirsdag. Foto: Alessandro Di Marco / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rasistiske tilrop fra enkelte Cagliari-supportere mot Juventus-stjerneskuddet Moise Kean (19) ble viet stor oppmerksomhet på onsdagens avisforsider i Italia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Unggutten doblet Juventus-ledelsen til 2-0 i sluttminuttene borte mot Cagliari tirsdag kveld. Kean feiret med å stå med utstrakte armer foran hjemmepublikummet. Tidligere i kampen ble det rapportert om at han hadde blitt utsatt for rasistisk buing.

«Det er den beste måten å svare rasisme på», skriver Kean på Instagram.

Juventus-stopperen Leonardo Bonucci, som scoret gjestenes første mål i oppgjøret, dro med seg Kean mot midten av banen da Cagliari-fansen kastet flasker mot den unge Italia-spissen.

– Han skulle ikke ha feiret på den måten. Han er en ung mann og må lære, men det var helt klart også ting fra publikum som ikke burde ha blitt ropt, sa Juventus-trener Massimiliano Allegri etter kampen.

– Som ellers i livet er det dumme og normale mennesker på stadion. Disse personene bør bli identifisert via kamera og kastet ut av arenaen for alltid. Problemet er at det ikke er noen som vil gjøre det, la Allegri til.

Kean var ikke den eneste blant Juventus-spillerne som følte seg utsatt for rasisme onsdag. Den franske verdensmesteren Blaise Matuidi tok det opp med dommeren underveis. Han opplevde det samme også forrige gang Juventus besøkte Sardinia-klubben i januar i fjor.