Ada Hegerberg tjener 0,3 prosent av det Messi gjør

Lyons Ada Hegerberg har et stykke opp til Lionel Messi når det gjelder penger inn på bok. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix.
Lyons Ada Hegerberg har et stykke opp til Lionel Messi når det gjelder penger inn på bok. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Ada Hegerberg er verdens best betalte kvinnelige fotballspiller med sine 3,9 millioner i årslønn. Men målt mot Lionel Messi blir det småpenger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge France Football er Barcelonas Messi den fotballspilleren i verden som tjener aller mest. Messi hadde i 2018 en totalt årsinntekt på 1,26 milliarder kroner, inkludert lønn, sponsorinntekter og forretningsinntekter.

Cristiano Ronaldo er den som kommer nærmest Messi med 1,12 milliarder i inntekt. Bak der følger Neymar med 885 millioner kroner.

Med sine 3,9 millioner er nordmøringen Hegerberg den som tjener best av de kvinnelige, men inntekten tilsvarer ikke mer enn skarve 0,3 prosent av det Lyons Hegerberg håver inn.

De tre kvinnelige fotballspillerne som kommer nærmest Hegerberg på lønnsstigen er Wendie Renard (Lyon) 3,35 millioner, Carli Lloyd (Lyon) 3,35 millioner og Marta (Orlando Pride) 3,26 millioner.

Aktuelt: Fotballsponsor markerer kvinnedagen med Ada Hegerberg

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden