Uno-X oppretter norsk profflag i sykling

Uno-X tar steget ut og oppretter et norsk, profesjonelt sykkellag fra 2020.
Uno-X tar steget ut og oppretter et norsk, profesjonelt sykkellag fra 2020. Foto: Jonathan Nackstrand / AFP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Uno-X tar oppretter et norsk, profesjonelt sykkellag. Det vil søke UCI om profflisens fra 2020.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Uno-X har vært bredt engasjert i norsk sykkelsport i mange år og eier og driver i dag Uno-X Norwegian Development Team på UCI kontinentalnivå. Laget er nå inne i sin tredje sesong med Kurt Asle Arvesen som sportslig leder, mens tidligere landslagssjef Stig Kristiansen ble med som sportsdirektør i 2018.

– To av våre lidenskaper i Uno-X er utvikling og sykling. Vi har nå utviklet en sportslig og organisatorisk struktur som gjør at vi er klare for å etablere oss som det første norske profflaget for herrer, sier sykkelsjef og daglig leder Jens Haugland i Uno-X Norge AS i en pressemelding.

– Dette er en drøm som har gått i oppfyllelse. Uno-X blir et prokontinental lag. Det vil si at de kan kjøre alle ritt hvis de blir invitert, sier tidligere proffsyklist Dag Otto Lauritzen til TV 2.

– Vi vil beholde mye av den rytterbasen vi har i dag, samtidig som vi mener det er nødvendig å forsterke laget ytterligere for å kunne prestere på en enda større sykkelscene. Laget vil blant annet se til Danmark når stallen for 2020 skal settes sammen, sier Haugland.