Nordlie-jubel i Skeids comeback

Skeids Ayoub Aleesami under kampen mellom Skeid og HamKam. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Skeids comeback på nest øverste nivå i norsk fotball endte på best mulig måte. HamKam ble slått 1-0 i serieåpningen søndag.

Dermed kunne trener Tom Nordlie smile bredt i vårsola på Nordre Åsen. Han fikk se vingen Mesut Cän bli matchvinner med en god heading midt i annen omgang.

Stian Pettersen sto bak forarbeidet og fikk se at Can omsatte det gode innlegget i scoring mellom to HamKam-spillere.

Skeid er tilbake i 1. divisjon etter ti års fravær. Den tradisjonsrike Oslo-klubben rykket ned i 2009. Comebacket kunne samtidig også endt i nedtur. HamKam kom også til store sjanser på Nodre Åsen, men effektiviteten var fraværende hos gjestene.

Dermed fikk tidligere Tromsdalen-trener Gaute Helstrup en tung start på karrieren som trener i Hamar-klubben. Han erstattet Kevin Knappen foran årets sesong.

Protest fra Nest-Sotra

Jubel ble det også for et annet nyopprykket lag i søndagens 1. divisjonsrunde. Raufoss serieåpnet med en sterk 2-1-seier på bortebane mot Nest-Sotra.

Kampen kan samtidig få etterspill. Etter kampslutt ble det kjent at Raufoss-spiller Matias Moldskred fikk sitt andre gule kort på tampen uten å bli sendt i garderoben. Dommer Eivind Bodding innrømmer tabben, og Nest-Sotra har varslet protest.

Nevnte Moldskred og Anton Henningsson scoret målene for Raufoss, mens danske Daniel Arrocha ble utvist i episoden der Moldskred fikk sitt andre gule kort.

Kongsvinger-seier

Sandefjords kamp for å rykke rett opp igjen i eliteserien igjen etter fjorårets nedrykk ble innledet med 1-0 hjemme mot nyopprykkede KFUM Oslo søndag. Stefan Mladenovic sto på rett plass på bakerste stolpe og ble matchvinner i overtiden.

1-0 vant også Kongsvinger i sin serieåpning etter scoring av veteranen Adem Güven, mens Sogndal måtte nøye seg med 1-1 hjemme mot Sandnes Ulf.

Romeriksoppgjøret mellom Strømmen og Ull/Kisa endte 1-1. Sebastien Remme Berge sendte gjestene fra Jessheim i ledelsen etter 59 minutters spill på Strømmen stadion, men to minutter deretter utliknet Sivert Stenseth Gussiås for hjemmelaget på straffespark.

Lørdag sparket Start og Aalesund 1. divisjonssesongen i Kristiansand. Oppgjøret, som for ettertiden vil bli best husket for konflikten rundt Start-trener Kjetil Rekdal, endte 1-0 til gjestene fra Sunnmøre.