Eikrem reddet gullfavoritten fra tung nesestyver

Sarpsborg-jubel etter av Jonathan Lindseth scoret under eliteseriekampen mellom Sarpsborg og Molde på Sarpsborg stadion. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Gulltippede Molde så ut til å få en vond start på årets eliteserie i fotball, men på tampen reddet Magnus Wolff Eikrem 1-1 og ett poeng mot Sarpsborg.

Molde er av de fleste eksperter lansert som gullfavoritter i årets eliteserie, men i åpningskampen i Sarpsborg hadde mannskapet til Erling Moe periodevis mer enn nok med å henge med.

Jonathan Lindseth scoret det som lenge så ut til å bli kampens eneste mål da han fikk ballen servert av lagkamerat Matti Lund Nielsen 22 minutter før slutt. Avslutningen var presis og ballen utagbar for gjestenes keeper Andreas Linde.

Det var ikke utfortjent med Sarpsborg-ledelse, men glede ble snudd til fortvilelse da Magnus Wolff Eikrem steg til værs og stanget inn utlikningen i sluttminuttene.

Fyrverkeri

I en meget underholdende første omgang skapte riktignok Molde de to første sjansene. Den største fikk Magnus Wolff Eikrem da han kom alene med Sarpsborg-keeper Aleksandr Vasyutin, men sistnevnte fikk en fot på ballen og avverget med nød og neppe situasjonen.

Deretter overtok hjemmelaget taktpinnen og skapte en håndfull klare målsjanser i andre halvdel av første omgang. Effektiviteten var imidlertid totalt fraværende.

En innholdsrik omgang endte dermed uten scoringer, men det kunne veldig fort vært annerledes.

Annen omgang begynte langt fra like fartsfylt. Hjemmelaget klarte ikke opprettholde trykket mot Molde-forsvaret, og gjestene slet med å bryte ned hjemmelagets solide defensive mur.

Forren-trøbbel

Lindseth-scoringen som så ut til å bli avgjørende kom likevel da 68 minutter var spilt. Like etter ble vondt til verre for tittelfavorittene fra Molde da Vegard Forren måtte gi seg med skade.

Molde har forsterket laget kraftig foran årets sesong. Ohi Omoijuanfo er blant spillerne som er hentet er inn. Den tidligere Stabæk-spilleren kom til en fin sjanse etter Sarpsborgs 1-0-mål, men avslutningen tok Sarpsborg-keeper Vasyutin seg relativt enkelt av.

Erling Knudtzon, Martin Bjørnbak og Kristoffer Haraldseid fikk også sin seriedebut for start fra Molde søndag, mens Eirik Ulland Andersen kom inn som innbytter i annen omgang.

Nyervervelsene klarte imidlertid ikke vippe kampen i gullfavoritten sin favør. I stedet innledet et friskt Sarpsborg-lag serien på best tenkelige måte.