Eliteserietrenerne er splittet – holder Molde og Rosenborg som favoritter

Erling Moe, Eirik Horneland og Lars Arne Nilsen er tre trenere som kommer til å kjøpe for seriegull denne sesongen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Erling Moe, Eirik Horneland og Lars Arne Nilsen er tre trenere som kommer til å kjøpe for seriegull denne sesongen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Trønder og Ranheim-trener Svein Maalen peker på publikummet til Rosenborg som en grunn til at han holder RBK som en av favorittene til å vinne Eliteserien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Rosenborg er alltid å regne med selv om de har vært «så der» i vinter. De kommer når det begynner å telle, de har hatt spillere som har vært med en vinterdag før og som vet hvordan man tar trepoengere. Og så har de det beste publikummet i Norge. Det skal dem ha, de har dem med seg i hver eneste hjemmekamp.

Det sier Ranheim-trener Svein Maalen om hvem han holder som favoritt, før han kjapt legger til at Molde også er en av favorittene som har truffet bra på overgangsmarkedet i vinter.

Da NTB intervjuet samtlige 16 eliteserietrenere på Kick Off-arrangementet til Norges Fotballforbund tidligere i uken, svarte alle bortsett fra én enten Rosenborg eller Molde som hvem de holder som favoritt foran årets utgave av Eliteserien. Og han er bergenser …

«Inhabil» Bodø-trener

Kristiansund-trener Christian Michelsen har tro på Molde, selv uten Ole Gunnar Solskjær som trener.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– De har gjort noen gode signeringer og har hatt kontinuitet på trenersiden selv om Ole Gunnar mest sannsynlig ikke kommer tilbake. Det er de samme gutta som har dratt lasset de siste årene, så jeg håper de tar opp konkurransen med Rosenborg, sier Michelsen, som i løpet av sine 14 år som proff spilte for Stabæk, Moss og Kristiansund.

Kjetil Knutsen har tidligere jobbet i Brann, men er nå Bodø/Glimt-trener. Han har tro på gamleklubben selv om han innrømmer at han er en smule inhabil.

–Jeg er nok inhabil fordi jeg er fra Bergen, og jeg tipper med litt av hjertet, så jeg sier Brann. Men det er ikke bare hjertet, de har et veldig solid lag med et høyt bunnivå og som er veldig vanskelige å slå.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Molde er det beste laget

Henning Berg er ikke i tvil. Han har klokkertro på Molde, som sist sesong endte fem poeng bak Rosenborg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Molde er det beste laget og har hentet inn mange gode spillere. De har den beste troppen og har best dekning på alle plasser. I tillegg har de hatt kontinuitet på trenersiden, Erling Moe har vært der sammen med Ole Gunnar de siste årene. De er for meg de klart største favorittene.

Slik svarte alle trenerne:

Lars Arne Nilsen, Brann: Molde og Rosenborg.

Dag-Eilev Fagermo, Odd: Rosenborg fordi de har det beste laget.

Bjørn Petter Ingebretsen, Strømsgodset: Rosenborg. De har rutine, vært med på dette før og er det beste laget.

Vegard Hansen, Mjøndalen: Rosenborg er alltid i toppen og har kultur for å gjøre det bra når serien begynner. Molde er også oppi der. En av de to.

Eirik Horneland, Rosenborg: Oss selv, selvfølgelig. Vi har den beste troppen, vi har en vinnerhistorie, og vi har vinnere i spillergruppen.

Kjetil Knutsen, Bodø/Glimt: Brann. Jeg er nok inhabil fordi jeg er fra Bergen, og jeg tipper med litt av hjertet, så jeg sier Brann. Men det ikke bare hjertet, de har et veldig solid lag med et høyt bunnivå som er veldig vanskelige å slå.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Svein Maalen, Ranheim: Molde og Rosenborg. Rosenborg er alltid å regne med selv om de har vært så der i vinter. De kommer når det begynner å telle, de har hatt spillere som har vært med en vinterdag før og som vet hvordan man tar trepoengere. Også har de det beste publikummet i Norge. Det skal dem ha, de har dem med seg i hver eneste hjemmekamp. Molde har vært gode i vinter og truffet bra på overgangsmarkedet i vinter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Henning Berg, Stabæk: Molde. De er for meg de klart største favorittene nå som Rosenborg er i et lite skifte med ny trener og ny spillestil. Rosenborg blir nok med og kjemper, men Molde er store favoritter.

Jostein Grindhaug, Haugesund: Jeg tror på Rosenborg. De har en god spillergruppe, gode trenere, økonomiske midler og kultur for å vinne.

Jørgen Lennartsson, Lillestrøm: Molde. De har en veldig bra stall og har truffet med signeringene. De har også en god trener som har vært med lenge. Tiden er inne for dem i år.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Erling Moe, Molde: Det er positivt at trenerne mener vi er en av favorittene. Jeg er enig med dem i det, vi har en god tropp. Ellers er det naturlig å si Rosenborg, men jeg tror Eliteserien blir jevnere enn mange tror. Det er viktig for den totale interessen.

Simo Valakari, Tromsø: Rosenborg. De har en vinnerkultur og vinner «alltid» De vet hva som skal til for å ta det ekstra steget.

Ronny Deila, Vålerenga: Kommer til å stå mellom Molde og Rosenborg, tror Molde har mulighet til å tukte Rosenborg nå. Molde har kontinuitet og de har fått inn forsterkninger som kommer til å gjøre laget enda bedre.

Christian Michelsen, Kristiansund: Molde. De har gjort noen gode signeringer og har hatt kontinuitet på trenersiden selv om Ole Gunnar mest sannsynlig ikke kommer tilbake. Det er de samme gutta som har dratt lasset de siste årene, så jeg håper de tar opp konkurransen med Rosenborg

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bjarne Berntsen, Viking: Molde. De hadde en god høst og har beholdt de beste i vinter, og i tillegg har de fått forsterkninger. De har en enorm bredde i stallen og kan tåle skader.

Geir Bakke, Sarpsborg 08: Jeg vet ikke hvem som vinner, og jeg vet ikke hvem som ender topp tre. Jeg vet at det blir veldig jevnt i år. Det er mange lag som kommer bakfra.