Van Gaal: – Forskjellen på Mourinho og Solskjær er at Solskjær vinner

Ole Gunnar Solskjær ryktes å være nær å få jobben permanent som Manchester United-trener. Her fra United-PSG. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Ole Gunnar Solskjær ryktes å være nær å få jobben permanent som Manchester United-trener. Her fra United-PSG. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I et stort intervju med BBC mener Louis van Gaal at måten Manchester United spiller på nå ikke er lik måten de spilte på under Sir Alex Ferguson.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Treneren etter meg (Mourinho) endret spillestil til å parkere bussen og å satse på kontringer. Nå er det en ny trener som parkerer bussen og satser på kontringer. Forskjellen på Mourinho og Solskjær er at Solskjær vinner.

Det sier Louis van Gaal i et åpenhjertelig og stort intervju med BBC, der han forteller om alt fra sin egen Manchester United-karriere, hvem han tror vinner mesterligaen, til hva han syntes om ansettelsen av Solskjær.

67-åringen var Manchester United-manager fra 2014 fram til han fikk sparken i 2016. Han endte kun opp med ett trofé med klubben – FA-cupen i 2016 da de slo Crystal Palace etter ekstraomganger.

Louis van Gaal var Manchester United-manager fra 2014 fram til han fikk sparken i 2016. Foto: Carl Recine / Reuters
Louis van Gaal var Manchester United-manager fra 2014 fram til han fikk sparken i 2016. Foto: Carl Recine / Reuters

I starten av mars ga han seg offisielt som trener. Han kan se tilbake på treneropphold i Barcelona, Bayern München, Manchester United og som landslagstrener for Nederland i fotball-VM i 2014, der nederlenderne kom på 3.-plass.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Daily Mail: – Solskjær kan få jobben denne uken

Selv om han har gitt seg som trener og lagt opp fra fotballen, som han selv gir uttrykk for, følger han fortsatt gamleklubben fra Manchester tett.

– Jeg er jo ikke der, men det ser ut til å ha skjedd noe. Atmosfæren synes å være bedre. I tillegg spiller Paul Pogba nå på en plass hvor han er mye viktigere, sier Van Gaal, og fortsetter:

– Men måten United spiller på nå er ikke måten de spilte på da Ferguson var der. Nå legger de vekt på det defensive, samt kontringer. De kan vinne mesterligaen fordi de er veldig vanskelig å slå, som – uansett om du liker å høre det eller ikke – er et resultat av Mourinho.

Les også: Pogba drømmer om å trene under Zidane

VIDEO: Rashford: – Solskjærs tilstedeværelse forandret alle