Sveriges trener med blandede følelser

Sveriges landslagssjef Janne Andersson sa at han aldri før i sin lange trenerkarriere har sittet med blandede følelser i samme grad som etter 3-3-kampen mot Norge. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Sveriges landslagssjef Janne Andersson sa at han aldri før i sin lange trenerkarriere har sittet med blandede følelser i samme grad som etter 3-3-kampen mot Norge. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sveriges landslagssjef Janne Andersson visste ikke om han skulle være glad eller skuffet etter 3-3-dramaet mot Norge på Ullevaal.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg har holdt på med dette i 37 år, og jeg vet ikke om jeg noen gang har hatt så blandede følelser. Når vi vender kampen på den måten og likevel ikke får tre poeng, er det enormt surt. Det var enormt surt at vi ikke vant, sa han.

Andersson så sine spillere vende 0-2 til 3-2 og ta ledelsen i siste minutt, men på overtid av overtiden berget Norge poeng.

– Norge innledet kampen litt bedre enn oss. De hadde en nikk i tverrliggeren og noen farlige kontringer, men så vokste vi inn i kampen og var best i første omgang. Da var det leit å komme under på et regelstridig mål, sa han.

– Jeg pratet med dommeren i pausen, og han erkjente at det var offside. VAR finnes ikke i EM-kvalifiseringen, så det var ikke noe å gjøre med.

Både stolt og skuffet

Andersson så sitt lag døyve skuffelsen og starte bra i 2. omgang.

– Norge fikk 2-0 da vi gikk på et klassisk balltap og de gjorde en god kontring. Så fikk vi et kjempefint angrep som endte med stolpeskudd, der Albin (Ekdal) ble skadd. Likevel greide vi å reise oss med fint angrepsspill der vi skapte sjanser og scoret tre mål, sa han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg er enormt stolt og glad over at vi gjorde det, men samtidig utrolig skuffet over at det ikke ble tre poeng. Likevel er det nok litt glede et sted.

Svenskene hadde klaget på Ullevaal-gressets forfatning, men spilte likevel fin angrepsfotball da kampen ble vendt.

– Banen var ikke så dårlig som jeg trodde. Den holdt bedre enn jeg ventet, sa han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fryktet alvorlig skade

Andersson hadde beroligende nyheter om Ekdal. Det så stygt ut da Rune Almenning Jarstein ropte på at spillet måtte stoppes så svensken skulle få hjelp.

– Jeg var kjemperedd for at det var korsbåndet, men han hadde bare fått knotter i kneet og pådratt seg to åpne sår. Det er bare å sy det i hop, sa Andersson.

Han har hatt en krevende samling med forfall og støy rundt noen av spillerne som ikke kan være med, men konstaterte at mange unge og lovende spillere sto fram i Oslo.

– Jeg er kjempefornøyd, for det har ikke vært en samling med flyt, men det viser seg at dette er en jækla bra gjeng og et lag som bare kommer til å bli bedre, sa han.

Fasit for Sverige etter marskampene er fire poeng etter 2-1 over Romania og 3-3 mot Norge.