Russland sparker alle sine dopingtestere

Denne russiske kappgjengeren, Aleksandr Ivanov, ble strippet for VM-gullet sitt på 20 kilometer fra 2013 for noen dager siden.
Denne russiske kappgjengeren, Aleksandr Ivanov, ble strippet for VM-gullet sitt på 20 kilometer fra 2013 for noen dager siden. Foto: Alexander Zemlianichenko / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russlands antidopingbyrå (RUSADA) har kvittet seg med alle dopingkontrollører som var knyttet til det tidligere testregimet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er gjort som en del av opprydningen etter beskyldningene om statsstøttet doping.

– RUSADA er gått igjennom en full opprydning, og 90 prosent av staben er byttet ut. Dette gjelder samtlige dopingkontrollører, sier RUSADA-sjef Jurij Ganus.

Ganus sier at internasjonale eksperter anbefalt av Verdens Antidopingbyrå (WADA) har bidratt sterkt til å bygge opp igjen det han kaller «nye» RUSADA.

RUSADA ble tatt inn i WADAs varme igjen i september 2018 etter at WADA fikk forsikringer til at de ville få tilgang til alt tilgjengelig materiale og prøver samlet inn av det kontroversielle laboratoriet i Moskva.

Aktuelt: 21 utøvere involvert i den østerrikske dopingskandalen

Da WADA kom til Moskva i desember viste seg at de ikke fikk tilgang grunnet manglende sertifisering.

Til slutt fikk WADA tilgang, og i januar kom bekreftelsen at de hadde sikret seg materialet og prøvene de hadde etterlyst.

Aktuelt: «Dopinglegen» Schmidt samarbeider med politiet