Norge vant Golden League etter seier mot Frankrike

Camilla Herrem fikk kjenne på franske muskler i turneringens siste kamp søndag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

De norske håndballkvinnene slo vertsnasjonen Frankrike 24-22 i siste kamp i Golden League søndag. Dermed vant de firenasjonersturneringen.

Norge åpnet best, men fem grusomme minutter med en rekke personlige feil gjorde at regjerende europa- og verdensmester Frankrike snudde og ledet 12-11 til pause. I annen omgang fulgte lagene hverandre tett, før Norge tok grep og snudde til seier.

Dermed ble det norsk Golden League-triumf i Frankrike.

I kampen mellom de to håndballstorhetene gikk Thorir Hergeirssons kvinner opp i føringen fra start, og som ventet ble det få mål til å begynne med. Etter ti minutter sto det 3-2 til Norge. Et snaut kvarter senere hadde Frankrike tatt igjen en tre måls ledelse og vendt til 10-8 etter mange norske feil.

– Mistet grepet

– I den perioden mister vi grepet på matchen og har en del tekniske feil. Vi får ikke en ordentlig rytme, men vi kommer tilbake, takk og lov. Det er noe som mangler i angrepet, og vi må få mer kraft i det, sa Norges assistenttrener Mia Hermansson Högdahl til TV 2 i pausen.

Da ledet vertene 12-11. Etter hvilen var Silje Solberg byttet inn i mål for Norge, og 28-åringen måtte plukke ut flere baller fra nettet de første minuttene. Lagene fulgte hverandre med en fransk tomålsledelse, men Norge steppet opp spillet og utlignet til 17-17.

Ett minutt før full tid scoret Henny Reistad sin sjette scoring og sendte Norge i ledelsen 24-22. Så reddet Solberg en fransk avslutning og seieren var sikret.

(Saken fortsetter under)

Emilie Hegh Arntzen jubler for scoring mot Frankrike. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Franske favoritter

Frankrike var favoritt til å vinne turneringen, men gikk på en smell og tapte 22-25 for Danmark lørdag. Dermed måtte de vinne stort mot Norge for å ta seieren.

Golden League er en firenasjonersturnering som spilles tre ganger i løpet av en sesong i vertslandene Danmark, Norge og Frankrike. Norge står igjen som vinner av alle tre etter søndagens nedkjemping av Frankrike.

Norge slo Romania 31-27 og Danmark 31-20 tidligere i turneringen.