Ny Norge-seier etter sterk avslutning

Emilie Hegh Arntzen var i målform mot Romania lørdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Emilie Hegh Arntzen var i målform mot Romania lørdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norges håndballjenter tok sin andre strake seier i Golden League da de slo Romania 31-27 i Frankrike lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det gjorde Norge etter en sterk avslutning på kampen. Duellen med Romania sto og vippet helt til 24-24 drøye ti minutter før slutt. Da giret Norge opp, rykket ifra og kunne til slutt juble for en komfortabel 31-27-seier.

– Jeg er veldig fornøyd med det aller meste. Det svinger litt avslutningen, men ellers synes jeg det er rimelig bra, oppsummerte landslagssjef Thorir Hergeirsson i et intervju med TV 2 etter kampen.

Arntzen i storform

Han valgte å gi hvile til flere av sine største stjerner. Blant andre Stine Bredal Oftedal fikk spare seg til søndagens møte med Frankrike. Det gjorde også strekspiller Kari Brattset. Da sto blant andre Emilie Hegh Arntzen fram. Bakspilleren banket inn åtte mål på ti forsøk.

– Det tror jeg ikke har skjedd før, så det var veldig deilig. Det er veldig deilig å få spille i litt lengre perioder og virkelig kjenne at man får prøvd ut litt forskjellig, sa Arntzen til TV 2.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det var en veldig merkelig kamp. Jeg følte vi ledet ganske mye. Vi ledet med åtte i førsteomgang, og så var det plutselig to. Det svinger litt opp og ned, men vi har et bra tempo fremover i hvert fall og skaper masse sjanser, sa Camilla Herrem.

Norge står dermed med full pott etter to kamper i firenasjonersturneringen. Torsdag kjørte de fullstendig over Danmark og vant 31-20.

Må være enda bedre

Søndag kan Norge sikre seieren i Golden League når de møter Frankrike. Det blir en hard nøtt. Vertsnasjonen er nemlig regjerende europa- og verdensmestre.

– Jeg tror det blir tøft. Det blir som regel veldig lite mål mot Frankrike. De er kjappe og spiller godt forsvar. Vi må prøve å være litt smarte. Vi må være mye mer fokusert enn vi var i dag, og litt mer kyniske, mener Herrem.

Norge troner alene på topp i Golden League. Vertsnasjon Frankrike gikk på en smell lørdag og tapte 22-25 mot Danmark. Dermed må de vinne stort mot Norge om de skal klatre til topps på hjemmebane.