Første distansetap for Johaug - spurtslått av Nilsson

<p>Therese Johaug klarte ikke å riste av seg Stina Nilsson, og tapte spurten mot den svenske skistjerna lørdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix</p><p></p>
Therese Johaug klarte ikke å riste av seg Stina Nilsson, og tapte spurten mot den svenske skistjerna lørdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Therese Johaug stanset på ti strake distanseseirer da hun tapte spurten mot Stina Nilsson på lørdagens 10-kilometer i Quebec.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nilsson imponerte voldsomt da hun holdt følge med Johaug gjennom hele løpet, og på oppløpet ble svensken for sterk. Johaug klarte å henge med en god stund i spurten, men måtte til slutt gi tapt.

Dermed tapte hun sitt første distanserenn denne sesongen. Det ble med ti strake seirer i distanserenn i comebacksesongen.

I de raske løypene lørdag dannet Østberg, Johaug, Nilsson og Maja Dahlqvist en liten tetgruppe etter 3–4 kilometer. Stjerneskuddet Frida Karlsson var blant dem som måtte gi slipp på de fire sterkeste.

Johaug satte opp tempoet og sørget for strekk i det lille feltet. Dahlquist falt fra, og trioen Østberg, Johaug og Nilsson gikk sammen i front.

Jenta fra Dalsbygda fortsatte å holde høyt tempo, og i siste bakken prøvde hun igjen å stikke fra, men Nilsson nektet å la 30-åringen gå.

Det lå an til å bli avgjort med en spurt på oppløpet, og der var Nilsson som ventet sterkest. Johaug viste styrke i spurten, men måtte gi tapt for svensken. Østberg måtte gi opp før oppløpet og ble nummer tre. Hun har dermed et godt grep om verdenscupen sammenlagt.

Søndag avsluttes verdenscupsesongen med 15 kilometer jaktstart.

Personvernpolicy