NFF reagerer etter Ødegaard-intervju

Martin Ødegaard under pressetreffet til landslaget i fotball før EM-kvalifiseringskamp mot Spania på lørdag.
Martin Ødegaard under pressetreffet til landslaget i fotball før EM-kvalifiseringskamp mot Spania på lørdag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norges Fotballforbund har valgt å skjerme Martin Ødegaard fra spanske medier, men As hevdet likevel å ha fått et eksklusivt intervju. Det vakte reaksjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sammen med et helsides oppslag i torsdagens avis om «den fremste attraksjonen på Norges landslagssamling», trykker sportsavisen en kritisk vurdering fra avisens medarbeider Tomas Roncero som tidligere har vært svært negativ til Ødegaards avtale med Real Madrid og muligheter i klubben.

I en kommentar med tittelen «For en 20-åring er det ikke flere gjemmesteder» konkluderer han med at han ikke kan se for seg at Ødegaard har en framtid i Madrid.

Les også: Marca: Ajax ønsker å kjøpe Ødegaard

Hvor fikk han det fra?

De få høflighetsfrasene som ble utvekslet utenfor hotellet ble i As til et langt intervju.

– Jeg har lest det, og det som sto der var greit, men hvor han fikk alt fra det vet jeg ikke, for det var ikke så mye jeg sa til ham. De må ha tatt mye fra andre intervjuer med norske medier, sa Ødegaard til NTB.

Ødegaard sa ifølge As at han er tilfreds med tilværelsen i Nederland, at han har en god sesong i Vitesse, og at det er positivt for hans utvikling.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

På spørsmål om han tror det er godt nok til å hentes tilbake til La Liga, understreket han at den spanske ligaen er mye mer krevende enn den nederlandske, der det er bare et par veldig gode lag.

Les også: Lagerbäck om Ødegaard: – Tar steg hele veien

– Vi har et godt forhold

Ødegaard bekreftet at han ble overrasket over at Zinédine Zidane så snart var tilbake som Real Madrid-trener, men kaller ham den perfekte trener for klubben. Han sa at han kommer godt overens med franskmannen, men ville ikke innkassere noen effekt av det på sin egen framtid.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg vet ikke hva de vil bestemme om min framtid, men jeg har hatt ham som trener i flere år både i Madrid og Castilla, og vi har et godt forhold. Jeg vet ikke hva som skjer ved sesongslutt og har ikke snakket med noen i Real Madrid om det ennå, ble han sitert.

Ødegaard har to år igjen av kontrakten etter denne sesongen, og As hevdet å ha spurt om forlengning og nye leieopphold er et alternativ.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Ødegaard om ny trener: – Tror at det er positivt

Negativ vurdering

– Det er mange muligheter når det gjelder min framtid, og vi må snakke om det etter sesongen. Nå er jeg opptatt av laget mitt, og denne uken er det landslaget som skal møte Spania, skal Ødegaard ha svart.

– Men det er viktig for min utvikling å spille mange minutter, og jeg vet at det er vanskelig i Madrid. Vi finner sikkert en løsning sammen som er god for alle.

Roncero, som tidligere har hatt svært negative oppslag om Ødegaards kontrakt og blant annet kalt den «en ryggsekk full av stein», gjentar sin påstand om at nordmannen ikke har innfridd forventningene som ble stilt da han ble kjøpt.

Han sier at Ødegaard er blitt bedre under leieoppholdene i Heerenveen og Vitesse. «Men jeg ser ham ikke for meg i Madrid».