NSF-topp: Kristoffersen har hatt god nytte av skiforbundet

Alpinisten Henrik Kristoffersen i Oslo tingrett under rettssaken mellom Kristoffersen og Norges Skiforbund.
Alpinisten Henrik Kristoffersen i Oslo tingrett under rettssaken mellom Kristoffersen og Norges Skiforbund. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Både Henrik Kristoffersen og hans klubb Rælingen har hatt god nytte av tilskudd fra Norges Skiforbund, sa generalsekretær Ingvild Bretten Berg i retten torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Generalsekretæren gikk dermed i rette med Henrik Kristoffersen, som i sin forklaring tirsdag sa at skiforbundet har bidratt med lite eller ingenting til ham og klubben hans.

– Hva de egentlig mener de har gjort for meg i oppveksten, det skjønner jeg ikke. Og jeg har vært der, opplevd det selv og levd med det, sa alpinisten i retten tirsdag.

I sin forklaring sa Berg at mye av skiforbundets midler blir fordelt til klubbene gjennom anleggs- og utstyrsstøtte, blant annet ved hjelp av de pengene Telenor bidrar med som hovedsponsor for Norges Skiforbund.

– Rælingen har fått mye hjelp til anleggsutvikling i Marikollen. Blant annet fikk klubben 700.000 kroner til snøproduksjon i 2007. Jeg går ut fra at Henrik har hatt nytte av denne snøen, sa generalsekretær Berg i sin forklaring.

Hun nevnte også at Rælingen har fått ca. 200.000 kroner til diverse utstyr.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Analyse: – Vinner Kristoffersen ligger skiforbundet tynt av

– Skiforbundet viser rosinen i pølsa

Henrik Kristoffersens far og manager Lars mener all virksomhet i alpinklubbene er tuftet på foreldre og ildsjelers innsats.

Henrik Kristoffersen sa i retten onsdag at Norges Skiforbund har gjort lite eller ingenting for ham og klubben hans Rælingen. Dette spørsmålet inngår i striden om Kristoffersens rett til å inngå sponsoravtale med Red Bull.

Kristoffersens far og manager Lars fulgte opp kritikken i Oslo tingrett torsdag.

Lars Kristoffersen forklarer seg under rettssaken mellom hans sønn, alpinisten Henrik Kristoffersen og Norges Skiforbund. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Lars Kristoffersen forklarer seg under rettssaken mellom hans sønn, alpinisten Henrik Kristoffersen og Norges Skiforbund. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Klubbene er driftet av foreldre og ildsjeler som ikke får vederlag. Tilskuddet fra skiforbundet utgjør ikke den store biten, sa Kristoffersen, som mener at skiforbundet viser i «rosinen i pølsa» når de viser hvilke tilskudd som er kommet Rælingen til gode.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det kan gå år mellom hver gang de besøker en klubb eller et anlegg, sa Lars Kristoffersen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kristoffersen var heller ikke fornøyd med skiforbundets oppfølging etter hvert som utøveren blir eldre og kommer på landslag.

– Det er liten eller ingen individuell oppfølging. Skiforbundet kan være til hinder for utvikling, sa Kristoffersen.

Fra dag 2: Kristoffersen avviste blankt pengemotiv

– Skiforbundet var positive til Red Bull-avtale

Lars Kristoffersen står fast på at Norges Skiforbund i 2016 var positive til at sønnen Henrik kunne inngå en sponsoravtale med Red Bull.

– At ingen noen gang har vært positive til å få til en avtale (med Red Bull), er vanskelig å forstå, sa Lars Kristoffersen i sin forklaring i Oslo tingrett torsdag.

Kristoffersen fortalte om hvordan han i mars 2016 avtalte et møte med Red Bull i Innsbruck for å forhandle en avtale etter det han mener var positive signaler fra skiforbundet.

– Elling Breivik (daværende leder i alpinkomiteen) ringte og sa at «dette løser seg», forklarte Kristoffersen i retten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Henrik Kristoffersen kjemper for å få lov til å ha Red Bull som sponsor på hjelmen etter at han til slutt fikk nei til dette i 2016. Norges Skiforbund er sterkt uenige i at det ble gitt en form for forhåndstilsagn om at en avtale kunne inngås.

Skiforbundets advokat under dag 2: – Kristoffersen har om lag ti egne avtaler