Milan-sjefen hardt ut mot egne spillere etter «uakseptabel» episode

Milans Franck Kessie havnet i klammeri med en lagkamerat søndag.
Milans Franck Kessie havnet i klammeri med en lagkamerat søndag. Foto: Luca Bruno / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Milan-spillerne Franck Kessie og Lucas Biglia måtte skilles av lagkamerater underveis i Milano-derbyet mot Inter søndag. Det likte sjefen mildt sagt dårlig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Inter vant det opphetede og prestisjetunge lokaloppgjøret 3-2, men etter kampen var det helt andre ting enn resultatet som stjal de største overskriftene.

I annen omgang havnet nemlig Milan-spillerne Kessie og Biglia i et voldsomt munnhoggeri på sidelinjen og måtte skilles av lagkamerater. 22 år gamle Kessie, som akkurat hadde blitt byttet ut, var tilsynelatende rasende som følge av noe 11 år eldre Biglia hadde sagt.

Etter kampslutt snakket Milan-trener Gennaro Gattuso om at kampen endte i et «dobbelt tap».

– Det tapet som smerter meg mest er Kessie og å se hva som skjedde på benken. Alle i garderoben må nyte respekt, og det som skjedde var uakseptabelt, sa han ifølge det franske nyhetsbyrået AFP.

Etterspill

Gattuso advarte videre de involverte om at han vil ta nærmere tak i episoden de kommende dagene.

Hovedpersonene stilte selv til felles TV-intervju etter kampen, der de beklaget den uheldige episoden.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det handlet om adrenalinet i kampsituasjonen. Jeg var frustrert over å bli byttet ut og ønsket å bidra mer. Det lot jeg gå utover Lucas, og det var en feil. Jeg beklaget etterpå, sa Kessie til Sky Sports Italia.

– Franck vet hva han sa, og vi ryddet opp situasjonen etterpå. Vi ønsker alle å vinne, men slike ting som dette bør vi ikke gjøre foran TV-kameraene. Kanskje heller spare det til garderoben, sa Biglia til kanalen – og tilføyde:

– Ingen av oss har det bra med hensyn til den pinlige scenen. Jeg skammer meg over den og har beklaget både til spillerne og treneren. Dette var ikke det vi ønsket oss, vi dummet ut klubben vi representerer og det skal ikke skje igjen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Trener så rødt

Opphetet var periodevis også stemningen på banen. Milans Andrea Conti, som kom inn for Kessie, ble vist det røde kortet for en takling på Inters Lautaro Martinez. Avgjørelsen ble så gjenstand for VAR-analyse, hvilket endte med at dommeren omgjorde utvisningen til gult kort.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det fikk igjen Inter-trener Luciano Spalletti til å se rødt. Han protesterte så kraftig at han ble sendt på tribunen.

Matías Vecino og Stefan de Vrij sendte Inter foran med 2-0 i kampen, men Tiemoué Bakayoko skapte spenning med sin redusering etter en snau time.

Deretter kom Inters tredje scoring ved nevnte Lautaro Martinez, og den skulle bli matchavgjørende. Mateo Musacchio ga Milan 2–3 med underkant av 20 minutter igjen, men Gattusos menn kom ikke nærmere poeng.

Milan sto med ti strake Serie A-kamper uten tap før søndagens derbysmell. Inter tok seg forbi byrivalen på tabellen og la beslag på 3.-plassen i Serie A. To poeng skiller Milano-klubbene når ti seriekamper gjenstår.