Massivt spansk overtak i kvalitetsfotball, men King eneste målscorer

Joshua King var den eneste i Norges og Spanias landslagstropper som scoret i helgen. Her setter han inn ett av sine to mål for Bournemouth mot Newcastle i Premier League. Foto: Mark Kerton, PA via AP / NTB scanpix
Joshua King var den eneste i Norges og Spanias landslagstropper som scoret i helgen. Her setter han inn ett av sine to mål for Bournemouth mot Newcastle i Premier League. Foto: Mark Kerton, PA via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Joshua King er den eneste i Norges og Spanias landslagstropper som møter til landslagssamling med ferske scoringer på samvittigheten.

Alle spillerne i Spanias tropp tilhører klubber i de fem store ligaene (Spania 19, England 2, Frankrike 1, Italia 1), mot sju av Norges spillere (England 5, Tyskland 2), men Stefan Johansen og Alexander Sørloth er leid ut til klubber i andre ligaer, mens verken Håvard Nordtveit, Mohamed Elyounoussi eller Iver Fossum var i kamptropper denne helgen.

King (Bournemouth) og Rune Almenning Jarstein (Hertha Berlin) var de eneste norske med spilletid i en av de fem store ligaene helgen før landslagssamlingen, men King er alene i de to troppene om å ha scoret i helgen, om vi ser bort fra Tarik Elyounoussis nettkjenning i straffesparkkonkurranse i den svenske cupens semifinale.

King scoret til og med to ganger for Bournemouth mot Newcastle, men mistet også markeringen da gjestene berget 2-2 på overtid.

17 av de 23 spillerne i Spanias tropp spilte fra start for sine klubber, og 16 av dem spilte hele kampen. To andre hadde innhopp, mens to var ubenyttede reserver. Iñigo Martinez sto over på grunn av gule kort og Fabian Ruiz på grunn av sykdom.

Av Lars Lagerbäcks utvalgte spilte 12 mann en hel kamp i helgen, mens Omar Elabdellaoui spilte inntil den greske storkampen mellom Olympiakos og Panathinaikos ble avbrutt på grunn av tribunebråk. Kristoffer Ajer ble byttet ut med skade for Celtic, mens Martin Linnes og Sigurd Rosted fikk innhopp.

Av de sju siste i troppen hadde ikke klubbene til Ole Selnæs, Ola Kamara og Mohamed Elyounoussi kamp i helgen, mens Markus Henriksen sonet karantene og Bjørn Maars Johnsen var ubenyttet reserve. Håvard Nordtveit og Iver Fossum var ikke i troppen for sine klubber.

Ni av de landslagsuttatte norske bidro til seier for sine lag i helgen, like mange som i den spanske troppen.

Dette var status for de uttatte til lørdagens EM-kvalifiseringskamp:

Norge, målvakter:

Rune Almenning Jarstein (Hertha Berlin) – spilte hele kampen i 2-3-tapet for Borussia Dortmund.

Sten Grytebust (OB) – spilte hele kampen og holdt nullen da Randers ble slått 1-0 i siste grunnserierunde.

Per Kristian Bråtveit (Djurgården) – spilte hele kampen i 2-3-tapet for Häcken i den svenske cupens semifinale.

Backer:

Kristoffer Ajer (Celtic) – byttet ut med hodeskade et drøyt kvarter før slutt da Dundee ble slått 1-0 borte.

Haitam Aleesami (Palermo) – spilte hele kampen da tabelljumbo Carpi ble slått 4-1, noe som betyr at Palermo er på 2.-plass i Serie B ett poeng bak Brescia.

Omar Elabdellaoui (Olympiakos) – spilte høyreback fra start og pådro seg et gult kort før bortekampen mot erkerival Panathinaikos ble avbrutt på grunn av tribunebråk da Olympiakos ledet 1-0 i det 68. minutt.

Even Hovland (Rosenborg) – spilte hele kampen og slo det svake tilbakespillet som ga Molde 1-0-seier i treningskampen i Abrahallen som erstattet den avlyste mesterfinalen.

Håvard Nordtveit (Fulham) – ikke i troppen i 1-2-tapet mot Liverpool hjemme i Premier League.

Sigurd Rosted (Gent) – spilte de siste ti minuttene som innbytter da plassen i det øverste sluttspillet ble sikret med 2-0 i direkte duell med St. Truiden borte.

Jonas Svensson (AZ Alkmaar) – spilte hele kampen da Ajax ble slått 1-0 hjemme.

Midtbanespillere:

Mats Møller Dæhli (St. Pauli) – spilte hele kampen i 0-4-tapet for Sandhausen i 2. Bundesliga.

Mohamed Elyounoussi (Southampton) – ingen kamp i helgen.

Iver Fossum – ikke i troppen da Hannover tapte 1-3 for Augsburg. Inn i landslagstroppen etter Birger Melings forfall.

Markus Henriksen (Hull) – sto over den første av to kamper for 10 gule kort denne sesongen i 2-2-kampen mot QPR.

Stefan Johansen (West Bromwich) – spilte hele kampen i 1-0-seier borte mot Brentford.

Martin Linnes (Galatasaray) – kom inn for venstreback Emre Tasdemir i det 73. minutt og hjalp til å forsvare ledelsen etter at 0-2 ble vendt til 3-2 borte mot Bursaspor.

Ole Kristian Selnæs (Shenzhen) – ingen kamp.

Martin Ødegaard (Vitesse) – spilte hele kampen og var involvert i flere store sjanser i 2-3-tapet for Heracles.

Spisser:

Tarik Elyounoussi (AIK) – Spilte hele kampen og scoret på sitt straffespark, men Eskilstuna tok seg til cupfinale med seier 6-5 i straffesparkkonkurranse etter en semifinale som endte 1-1 etter ekstraomganger.

Bjørn Maars Johnsen (AZ Alkmaar) – ubenyttet reserve i seieren mot Ajax.

Ola Kamara (Shenzhen) – ingen kamp.

Joshua King (Bournemouth) – spilte hele kampen og scoret to mål i 2-2-kampen mot Newcastle.

Alexander Sørloth (Gent) – spilte hele kampen og hadde assist på det siste målet i den viktige 2-0-seieren over St. Truiden borte.

Spania, målvakter:

David de Gea (Manchester United) – ubenyttet reserve i 1-2-tapet mot Wolverhampton i FA-cupen.

Pau Lopez (Betis) – spilte 1-4-tapet hjemme mot Barcelona.

Kepa Arrizabalaga (Chelsea) – spilte hele kampen i 0-2-tapet mot Everton.

Backer:

Jordi Alba (Barcelona) – spilte hele kampen i 4-1-seieren borte mot Betis.

Sergio Ramos (Real Madrid) – spilte hele kampen i 2-0-seier over Celta.

José Luis Gaya (Valencia) – spilte hele kampen da det ble 0-0 mot Getafe.

Juan Bernat (Paris Saint-Germain) – byttet inn det siste kvarteret i 3-1-seieren hjemme mot Marseille.

Mario Hermoso (Espanyol) – spilte hele kampen da Sevilla ble slått 1-0.

Iñigo Martinez (Athletic Bilbao) – var utestengt for gule kort mot Atlético Madrid.

Sergi Gomez (Sevilla) – ubenyttet reserve i 0-1-tapet mot Espanyol.

Sergi Roberto (Barcelona) – spilte hele kampen i 4-1-seieren mot Betis.

Jesus Navas (Sevilla) – spilte hele kampen i 0-1-tapet mot Espanyol.

Midtbanespillere:

Sergio Busquets (Barcelona) – spilte hele kampen i 4-1-seieren mot Betis.

Marco Asensio (Real Madrid) – spilte hele kampen 2-0-seier over Celta.

Rodri Hernandez (Atlético Madrid) – spilte hele kampen i 0-2-tapet mot Atlético Madrid.

Dani Ceballos (Real Madrid) – kom inn for landslagsvrakede Isco i det 64. minutt av 2-0-seieren over Celta.

Fabian Ruiz (Napoli) – sto over 4-2-seieren mot Udinese på grunn av influensasymptomer med feber.

Dani Parejo (Valencia) – spilte hele 0-0-kampen mot Getafe.

Sergio Canales (Betis) – spilte hele kampen i 1-4-tapet mot Barcelona.

Spisser:

Rodrigo Moreno (Valencia) – Spilte hele 0-0-kampen mot Getafe.

Jaime Mata (Getafe) – spilte hele 0-0-kampen borte mot Valencia.

Álvaro Morata (Atlético Madrid) – spilte hele kampen i 0-2-tapet mot Athletic Bilbao.

Iker Muniain (Athletic Bilbao) – spilte 70 minutter av 2-0-seieren over Atlético Madrid.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
14:02 Rundt 50 drept i kamper i Den sentralafrikanske republikk14:01 Israel sender forsterkninger til Jordandalen13:48 Norge sjekker ikke reisende fra Kina for sykdom13:38 The Guardian: Første tilfelle av person til person-smitte i Europa13:27 881 anmeldt for trygdesvindel i 201913:26 Stemmer ikke senatorene for å dømme Trump er det mot bedre vitende12:54 IS-siktet kvinne overført til fengsel12:54 Klæbo går ikke i NM12:47 Slår «kjøttskam»-alarm: En tredel av norsk matjord vil gro igjen12:33 Arten som overlever «alt», har én svakhet12:13 EU varsler strenge 5G-regler12:13 Halvannen million vil hylle Bryant med ny NBA-logo12:12 Solbergs rekordkorte redegjørelse vekker reaksjoner12:11 Solskjær: – Et vanskelig vindu12:10 Røe Isaksen og Nav møter Riksadvokaten og Trygderetten11:25 – Bolton var bekymret over at Trump ga tjenester til autokrater11:24 Nordmann skal lede prestisjekomité i Wada11:23 Her er «nye» Frp på Stortinget10:36 Ap ber Bymiljøetaten snu i Amcar-saken10:35 Eirik Jensen får ikke tilgang til Cappelen-telefoner10:34 Mange land i Europa er på god vei til å kvitte seg med kullkraft10:29 Ingen endring i antall fosterreduksjoner etter ny abortlov10:25 Ny undersøkelse: Færre utsatt for ID-tyveri09:34 Godset-kapteinen på vei til MLS09:23 Lundby får hoppe storbakke i prøve-VM, men ikke i VM09:11 Børsfall fortsetter i Asia09:11 Netanyahu trekker begjæring om immunitet08:55 Per-Willy Amundsen blir Frps nye justispolitiske talsperson08:44 NBA utsetter Lakers-kamp etter Bryant-ulykken08:43 Riiber tilbake i VM-løypene for å jakte på Seefeld-trippelen08:04 Kina fraråder utenlandsreiser07:51 Mann siktet for å ha drept fem av sine egne spedbarn07:28 Frp sier nei til SVs forslag om å legge ned storfylker07:11 – Jorden kan bli helt ugjenkjennelig07:06 Vindturbiner kutter TV-signalet til bygdefolket07:00 VM-debutant Knotten tar med seg mamma til høyden06:36 Telenor tar ut milliardutbytte fra datterselskap i Bangladesh06:30 Far Iversen om Emils form: – Hvile er det tryggeste06:02 Hegnar tar utbytte på 100 millioner i frykt for økt formuesskatt06:00 Dette skjer i dag06:00 HRW: Gatebarn i Rwanda mishandles på sentre05:49 Fotballstjerner samles til veldedighetskamp i Australia05:45 Forsvareren: PST-forklaringen til terrorsiktet kvinne nyttig for etterretningen05:36 Dette skjedde i natt05:30 «Løslatt» Frp går imot plan mot knivvold05:20 Hundrevis drept i drastisk opptrapping i Jemen05:00 Nav-utvalg varsler svar om skandalens omfang04:52 Ny fluorgift på EUs miljøgiftliste etter norsk forslag04:19 Nicki Minajs bror dømt til fengsel for voldtekt mot 11-åring04:00 Ni av ti nyutdannede teknologer og realister i jobb innen fem måneder03:28 Jarlsberg-kutt rammer Felleskjøpet03:17 Johnson håper på Huawei-kompromiss02:47 Coronavirus påvist hos mann i Tyskland02:46 Bussjåfører varsler hard kamp for lønnsøkning02:43 USA fraråder amerikanere å reise til Kina02:30 Kina har påvist 1.300 nye smittetilfeller02:29 Veidirektøren vil ha mer vei for pengene01:36 Tidligere belgisk konge innrømmer datter utenfor ekteskapet01:29 Meglerhus dømt til å betale millionerstatning00:18 Frp frigjør seg fra bompengeavtalen00:07 Åtte omkom i storbrann i husbåter i Alabama23:33 Republikanerne under press til å innkalle Bolton som vitne22:46 Tidligere produksjonsassistent brast i gråt flere ganger da hun vitnet mot Weinstein22:11 Nav stanser arbeidstrening hos XXL21:56 Kinesiske turister nektes å reise – også til Norge21:50 Forskere: Slik hørtes en mann ut for 3000 år siden21:49 Trumps forsvarer: Vi lever i riksrettens tid21:17 Solberg: – Alltid like vondt å komme til Auschwitz20:47 Regjering med Ap og Sp er det rødgrønne alternativet flest ønsker seg20:42 Hva skjer om du blir smittet av coronavirus?20:42 Denne uka forlater britene EU – feirer med vennskapsmynt20:08 Pentagon bekrefter flystyrt i Afghanistan20:07 Listhaug blir Frps finanstopp på Stortinget20:05 Alle evakuert etter brann i sykehjem i Rørvik19:30 Pappa vil forsones med Meghan Markle19:23 Spisekonkurranse gikk galt – kvinne døde18:49 Trump vil legge fram Midtøsten-plan tirsdag18:38 Statsadvokat: Null samarbeid fra prins Andrew i Epstein-saken18:20 Svensk skiyndling: – Der og da føltes det som om verden raste18:15 Pollensesongen én måned foran skjema17:59 Riksadvokaten henlegger sak om IS-mann som tok med kone og fem barn til Syria17:49 Ung mann omkom i ulykke i Troms17:16 USA vil at EU skal åpne for import av klorvasket kylling17:14 Melding om eksplosjon viste seg å være fyrverkeri16:25 Norsk kvinne dømt for dødsvold i Danmark15:43 Person til sykehus etter fall om bord i skip ved Kristiansand15:23 Skolebyråden i Bergen går av14:49 Åpningen av Munchmuseet utsettes14:45 Forfatter Tor Obrestad er død14:39 Snømangel i Falun: Går mot forkortet tremil14:29 Intervju med Madsen sjokkerer: «Menneskelig rovdyr»14:17 IS truer med angrep i Israel14:01 – Jeg ville vært bekymret hvis jeg var Høyre-velger13:58 Sju savnet etter massebrann i husbåter i USA13:46 Politiet stenger trampolinepark etter ulykke13:46 Sauebønder fikk 44 millioner kroner i rovdyrerstatning13:14 Norges håndballherrer sørget for knallgode TV-tall13:13 To menn tiltalt etter skyteepisode i 201712:56 Cantona 25 år etter Kung-Fu-sparket: – Jeg skulle ha truffet ham hardere12:00 Rapport: Kina er verdens nest største våpenprodusent
Siste nytt
14:02VerdenRundt 50 drept i kamper i Den sentralafrikanske republikk14:01VerdenIsrael sender forsterkninger til Jordandalen13:48Helse og livsstilNorge sjekker ikke reisende fra Kina for sykdom13:38Helse og livsstilThe Guardian: Første tilfelle av person til person-smitte i Europa13:27Penger881 anmeldt for trygdesvindel i 201913:26StemmerStemmer ikke senatorene for å dømme Trump er det mot bedre vitende12:54NorgeIS-siktet kvinne overført til fengsel12:54SportKlæbo går ikke i NM12:47PolitikkSlår «kjøttskam»-alarm: En tredel av norsk matjord vil gro igjen12:33VerdenArten som overlever «alt», har én svakhet12:13VerdenEU varsler strenge 5G-regler12:13SportHalvannen million vil hylle Bryant med ny NBA-logo12:12PolitikkSolbergs rekordkorte redegjørelse vekker reaksjoner12:11SportSolskjær: – Et vanskelig vindu12:10PolitikkRøe Isaksen og Nav møter Riksadvokaten og Trygderetten11:25Politikk– Bolton var bekymret over at Trump ga tjenester til autokrater11:24SportNordmann skal lede prestisjekomité i Wada11:23PolitikkHer er «nye» Frp på Stortinget10:36MotorAp ber Bymiljøetaten snu i Amcar-saken10:35NorgeEirik Jensen får ikke tilgang til Cappelen-telefoner10:34VerdenMange land i Europa er på god vei til å kvitte seg med kullkraft10:29Helse og livsstilIngen endring i antall fosterreduksjoner etter ny abortlov10:25NorgeNy undersøkelse: Færre utsatt for ID-tyveri09:34SportGodset-kapteinen på vei til MLS09:23SportLundby får hoppe storbakke i prøve-VM, men ikke i VM09:11PengerBørsfall fortsetter i Asia09:11PolitikkNetanyahu trekker begjæring om immunitet08:55PolitikkPer-Willy Amundsen blir Frps nye justispolitiske talsperson08:44SportNBA utsetter Lakers-kamp etter Bryant-ulykken08:43SportRiiber tilbake i VM-løypene for å jakte på Seefeld-trippelen08:04ReiseKina fraråder utenlandsreiser07:51VerdenMann siktet for å ha drept fem av sine egne spedbarn07:28PolitikkFrp sier nei til SVs forslag om å legge ned storfylker07:11Norge– Jorden kan bli helt ugjenkjennelig07:06NorgeVindturbiner kutter TV-signalet til bygdefolket07:00SportVM-debutant Knotten tar med seg mamma til høyden06:36PengerTelenor tar ut milliardutbytte fra datterselskap i Bangladesh06:30SportFar Iversen om Emils form: – Hvile er det tryggeste06:02PengerHegnar tar utbytte på 100 millioner i frykt for økt formuesskatt06:00NorgeDette skjer i dag06:00VerdenHRW: Gatebarn i Rwanda mishandles på sentre05:49SportFotballstjerner samles til veldedighetskamp i Australia05:45NorgeForsvareren: PST-forklaringen til terrorsiktet kvinne nyttig for etterretningen05:36NorgeDette skjedde i natt05:30Politikk«Løslatt» Frp går imot plan mot knivvold05:20VerdenHundrevis drept i drastisk opptrapping i Jemen05:00PengerNav-utvalg varsler svar om skandalens omfang04:52NorgeNy fluorgift på EUs miljøgiftliste etter norsk forslag04:19KulturNicki Minajs bror dømt til fengsel for voldtekt mot 11-åring04:00NorgeNi av ti nyutdannede teknologer og realister i jobb innen fem måneder03:28PengerJarlsberg-kutt rammer Felleskjøpet03:17VerdenJohnson håper på Huawei-kompromiss02:47VerdenCoronavirus påvist hos mann i Tyskland02:46PengerBussjåfører varsler hard kamp for lønnsøkning02:43VerdenUSA fraråder amerikanere å reise til Kina02:30Helse og livsstilKina har påvist 1.300 nye smittetilfeller02:29MotorVeidirektøren vil ha mer vei for pengene01:36KulturTidligere belgisk konge innrømmer datter utenfor ekteskapet01:29PengerMeglerhus dømt til å betale millionerstatning00:18MotorFrp frigjør seg fra bompengeavtalen00:07VerdenÅtte omkom i storbrann i husbåter i Alabama23:33PolitikkRepublikanerne under press til å innkalle Bolton som vitne22:46KulturTidligere produksjonsassistent brast i gråt flere ganger da hun vitnet mot Weinstein22:11PengerNav stanser arbeidstrening hos XXL21:56ReiseKinesiske turister nektes å reise – også til Norge21:50VerdenForskere: Slik hørtes en mann ut for 3000 år siden21:49VerdenTrumps forsvarer: Vi lever i riksrettens tid21:17NorgeSolberg: – Alltid like vondt å komme til Auschwitz20:47PolitikkRegjering med Ap og Sp er det rødgrønne alternativet flest ønsker seg20:42Helse og livsstilHva skjer om du blir smittet av coronavirus?20:42PolitikkDenne uka forlater britene EU – feirer med vennskapsmynt20:08VerdenPentagon bekrefter flystyrt i Afghanistan20:07PolitikkListhaug blir Frps finanstopp på Stortinget20:05NorgeAlle evakuert etter brann i sykehjem i Rørvik19:30KulturPappa vil forsones med Meghan Markle19:23VerdenSpisekonkurranse gikk galt – kvinne døde18:49VerdenTrump vil legge fram Midtøsten-plan tirsdag18:38VerdenStatsadvokat: Null samarbeid fra prins Andrew i Epstein-saken18:20SportSvensk skiyndling: – Der og da føltes det som om verden raste18:15Helse og livsstilPollensesongen én måned foran skjema17:59NorgeRiksadvokaten henlegger sak om IS-mann som tok med kone og fem barn til Syria17:49NorgeUng mann omkom i ulykke i Troms17:16PengerUSA vil at EU skal åpne for import av klorvasket kylling17:14NorgeMelding om eksplosjon viste seg å være fyrverkeri16:25NorgeNorsk kvinne dømt for dødsvold i Danmark15:43NorgePerson til sykehus etter fall om bord i skip ved Kristiansand15:23NorgeSkolebyråden i Bergen går av14:49KulturÅpningen av Munchmuseet utsettes14:45KulturForfatter Tor Obrestad er død14:39SportSnømangel i Falun: Går mot forkortet tremil14:29VerdenIntervju med Madsen sjokkerer: «Menneskelig rovdyr»14:17VerdenIS truer med angrep i Israel14:01Politikk– Jeg ville vært bekymret hvis jeg var Høyre-velger13:58NorgeSju savnet etter massebrann i husbåter i USA13:46NorgePolitiet stenger trampolinepark etter ulykke13:46NorgeSauebønder fikk 44 millioner kroner i rovdyrerstatning13:14SportNorges håndballherrer sørget for knallgode TV-tall13:13NorgeTo menn tiltalt etter skyteepisode i 201712:56SportCantona 25 år etter Kung-Fu-sparket: – Jeg skulle ha truffet ham hardere12:00VerdenRapport: Kina er verdens nest største våpenprodusent
Populært