Messi-trippel da Barcelona herjet

Lionel Messi storspilte for Barcelona søndag. Foto: Miguel Morenatti / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Lionel Messi kunne legge til nok et hattrick på CV-en søndag. Superstjernen glitret i Barcelonas 4-1-seier borte mot Betis.

Dermed topper katalanerne La Liga med en luke på ti poeng. Dagen før røk toer Atlético Madrid 0-2 i bortemøtet med Athletic Bilbao.

Messi tok Barcelona i føringen med en frisparkperle etter 18 minutter. Rett før pause la samme mann på til 2-0 da Betis-forsvaret var opptatt med å stoppe Luis Suárez.

Sistnevnte skulle også komme på scoringslista. Uruguayaneren hadde flere sjanser, men i det 63. minutt fikk Suárez endelig uttelling. Alene med keeper skjøt han med kraft ballen lavt i det ene hjørnet.

Med scoringen tangerte han Diego Forlán som tidenes mestscorende uruguayanske spiller i La Liga. Begge står nå med 128 seriemål.

Betis reduserte ved Loren Moron i det 82. minutt, men like etter fullførte Messi sitt hattrick. Barcelona-kapteinen chippet ballen over hjemmelagets forsvar og i nettmaskene.

Hattricket er Messis 33. i La Liga. Han er kun én måltrippel bak rekorden som Cristiano Ronaldo satte som Real Madrid-spiller. Det er nok bare spørsmål om tid før argentineren tangerer rivalen og går forbi.

Messis storform blir en nøtt for Ole Gunnar Solskjær og Manchester United, som møter Barcelona i mesterligaens kvartfinale neste måned.