Agüero og tvilsom straffe reddet City mot Swansea i FA-cupen

Manchester Citys Bernardo Silva scorer den viktige reduseringen til 1-2 i FA-cupen mot Swansea. Målet fikk City inn i kampen igjen som de til slutt vant 3-2. Foto: Nick Potts/PA via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Manchester Citys var på full fart ut av FA-cupen borte mot Swansea, men en heldig straffe og et Sergio Agüero-mål mot slutten ga 3-2-seier og semifinalebillett.

Dermed kan Pep Guardiolas gutter fortsatt kopiere Manchester Uniteds trippel med triumf i Premier League, mesterligaen og FA-cupen. City har dessuten vunnet ligacupen denne sesongen.

Manchester City kom fra en 7-0-oppvisning hjemme mot Schalke i mesterligaen, mens Swansea i midtuken røk 0-3 for West Bromwich. Lenge så det ikke slik ut.

Gjestene åpnet med et par giftige sjanser, men Swanseas målvakt Kristoffer Nordfeldt reddet mesterlig. Så tok det walisiske hjemmelaget fullstendig over.

Det var ikke noe B-lag Guardiola stilte med mot Swansea heller. Borte fra startelleveren i Schalke-kampen var Sergio Agüero og Raheem Sterling, som lørdag ble erstattet med Gabriel Jesus og Riyad Mahrez.

Celina-revansj

Kontrastene var store, spesielt for norskkosovaren Bersant Celina. Mot WBA hadde Celina tidenes straffebom, som ble en hit i sosiale medier. Han skled med stambeinet da han skulle skyte, og dermed ble ballen bare puffet til side. Han fikk en skikkelig personlig revansj da han satte 2-0 etter 29 minutter.

Han utnyttet en effektiv kontring da han scoret sikkert fra 16 meter. Ni minutter tidligere hadde Matt Grimes sendt vertene i ledelsen

Celina var i flere år i Citys fotballakademi. Han fikk med seg en A-kamp for storklubben.

Sterling ble kastet innpå etter 57 minutter, mens Agüero erstatter Mahrez kort tid etter.

Billig

Etter 69 minutter fikk City sin etterlengtede scoring. Bernardo Silva fikk stå alene på kanten av femmeteren da Agüero fant ham med en pasning. Førstnevnte scoret sikkert.

Et snaut kvarter før slutt dømte dommeren straffe etter en situasjon der Swansea-stopperen Cameron Carter-Vickers i duell med Sterling klart tok ballen. Dommer Andrew Mariner mente derimot at Carter-Vickers tok mannen og pekte på straffemerket.

Agüero var heldig ettersom han satte straffen i mål via stanga og i beinet til målvakt Nordfeldt, som hadde kastet seg etter ballen. Hadde svensken gått andre veien, ville ballen gått ut på banen igjen.

To minutter før slutt ble Agüero matchvinner da han stupheadet inn 3-2. Den scoringen var også av det tvilsomme slaget. Argentineren syntes å være offsideplassert da Bernardo slo inn fra venstre.