Norges skiskytterherrer tok et suverent VM-gull i stafett

Johannes Thingnes Bø og Norge vant stafetten i skiskytter-VM. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Johannes Thingnes Bø og Norge vant stafetten i skiskytter-VM. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Johannes Thingnes Bø fikk et perfekt utgangspunkt og gikk Norge inn til et kjærkomment stafettgull under skiskytter-VM i Östersund.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed fikk de norske revansjert den elendige 8.-plassen fra VM i Hochfilzen for to år siden. Triumfen i de svenske skoger kom etter en real maktdemonstrasjon.

Lars Helge Birkeland og Vetle Sjåstad Christiansen gjorde to solide etapper, men det var Tarjei Bø som virkelig sprengte feltet. Han kunne sende lillebror Johannes ut på ankeretappen godt over 40 sekunder foran nestemann.

Verdenscupvinneren skjøt kjapt på liggende skyting, men gjorde et unødvendig spennende med tre bom på stående. Heldigvis reddet Thingnes Bø seg inn og unngikk strafferunden.

Dermed ble det norsk stafettjubel på både herre- og kvinnesiden i Östersund lørdag.

Nervøs

På åpningsetappen gjorde Birkeland en solid jobb. Riktignok er ikke 31-åringen i sin ypperste langrennsform, men kompenserte for det på standplass. Spesielt på stående skyting imponerte han stort med en lynkjapp serie.

Birkeland trengte ett ekstraskudd på liggende. Etterpå forklarte han at kalde fingrene og nerver gjorde at han der brukte litt lengre tid enn ventet.

– Nervøsiteten spilte meg kanskje et puss. Jeg trodde jeg trakk av flere ganger uten at noe skjedde, sa Birkeland til NRK og la til dette om sin siste skyteserie:

– Jeg merket at det fysiske ikke var på topp i dag heller, så jeg måtte bare klinke til.

Perfekt

Birkenes-løperen fikk det tungt på sisterunden og ble tvunget til å gi en luke til teten. Han sendte Christiansen ut i sporet på 10.-plass og 9,6 sekunder bak Russland.

På skytebanen innfridde Christiansen med to prikkfrie serier. 26-åringen holdt også tritt i langrennet, og ved andre veksling var Norge 1,3 sekunder bak Frankrike.

– Skal jeg være ærlig, så var dette et perfekt løp. Jeg fikk det som jeg ville, sa Christiansen til NRK.

Fullt hus skulle det også bli for Tarjei Bø på liggende skyting. Stryningen skaffet seg dermed en luke på åtte sekunder til toer Simon Desthieux. På liggende var det mer rufsete for storebror Bø, men tross to ekstraskudd hadde det norske laget en ledelse på 37,2 sekunder. Strafferunden til Desthieux bidro til det.

Kun en kollaps fra Thingnes Bø kunne ødelegge Norges gulljakt. Da han gjorde tre bom på siste skyting, var det nok mange som tenkte på nedturen fra jaktstarten tidligere i VM. Da kastet stryningen bort et klart gull.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært