Johannes Høsflot Klæbo vant langrennssprinten i Falun

Johannes Høsflot Klæbo vant lørdagens sprint.
Johannes Høsflot Klæbo vant lørdagens sprint. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Johannes Høsflot Klæbo fikk problemer i lørdagens semifinale under sprinten i Falun, men tok seg til finale på tid. Der vant spurtkometen for andre år på rad.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Klæbo fulgte opp tirsdagens sprintseier i Drammen, og gikk som i fjor inn til sprintseier hos «søta bror». På pallen fikk han besøk av Emil Iversen og Sindre Bjørnestad Skar.

Klæbo, som var raskest i prologen, hadde få problemer med å ta seg videre fra kvartfinalen, men fikk trøbbel med posisjonene både i semifinalen og finalen.

I semifinalen fikk Klæbo problemer da han kom langt bak opp siste bakken, og kom på etterskudd på veien mot oppløpet. Der kunne selv ikke de ekstreme spurtegenskapene ta han direkte til finale, men Klæbos tredjeplass tok han til finale på tid.

Det samme skjedde i finalen, men da kom Klæbos superkrefter til sin rett, og han spurtslo Iversen og Skar på oppløpet.

Italienske Federico Pellegrino ble nummer fire, mens svenske Martin Bergström tok 5.-plassen. Eirik Brandsdal ble sist i finalen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Erik Valnes røk ut i semifinalen, mens Mattis Stenshagen og Erik Valnes røk ut i kvartfinalene. Stenshagen falt i den løse snøen, slo beinet i sikkerhetsgjerdene, og haltet seg ut av løypa. Sondre Turvoll Fossli og Finn Hågen Krogh ble slått ut i prologen.

Aleksandr Bolsjunov, Klæbos argeste konkurrent i jakten på sammenlagtseier, ble slått ut i semifinalen. Dermed har Klæbo en ledelse på 102 poeng i sammendraget.