Meny

Pappa i tårer etter Stjernens emosjonelle farvel

Andreas Stjernen. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Følelsene tok overhånd for Hroar Stjernen da sønnen Andreas avsluttet sin innholdsrike karriere med 2.-plass på hjemmebane i Granåsen torsdag.

Karriereavslutningen var varslet på forhånd, men de færreste hadde trodd at Andreas Stjernen skulle ende på seierspallen i sitt farvel med internasjonal hoppsport. Etter den kruttsterke 2.-plassen sto gratulantene i kø, den ene blankere i øynene enn den andre.

Samboer Elisabeth Sundnes og pappa Hroar Stjernen hadde begge en følelsesladet kveld i Granåsen.

Tårene trillet

– Jeg synes det er veldig flott at han har lagt opp, men jeg tenker på den tiden vi har hatt sammen. Den får vi aldri tilbake. Det har vært helt fantastisk, sa pappa Hroar til NTB mens tårene trillet.

Den tidligere storhopperen vet bedre enn de fleste hva som ligger bak det som ble en noe nær perfekt karriereavslutning for sønnen. For bare en drøy måned siden gikk Andreas stygt rundt i lufta i forbindelse med verdenscuprennene i Lahti. Da var det lite som tydet på at det skulle bli pallplass i Granåsen. Fallet gjorde 30-åringen redd.

– Da han kom hjem fra Lahti, satt han som ei forskremt høne borte i hjørnet, sa pappa Stjernen.

– Han var redd. Jeg så ham i Holmenkollen i helgen også. Da gikk jeg opp etter førstehoppet og sa «skal du hoppe mer?». Han ville jo prøve, men jeg så at han ikke hadde en sjanse. Det samme var det på Lillehammer også, tilføyde han.

Mer reservert

Torsdag la Andreas Stjernen frykten til side i favorittbakken og avsluttet karrieren på formidabelt vis. Samboer Elisabeth Sundnes brukte ordene «nervepirrende, rørende og artig» om det hun hadde vært med på.

Samtidig var hun klar på at samboeren har framstått i en litt annen utgave etter fallet i Lahti.

– Ja. Han har vært litt mer reservert, rett og slett mer redd. Det har han jo sagt selv også, sa Sundnes.

– Hva betyr det da å avslutte karrieren på denne måten?

– Jeg tror han hadde drømt om det, men kanskje ikke trodd det. Jeg vet ikke. Det er over all forventning. Han sa til meg litt tidligere i uka at han skulle være fornøyd hvis han ble nummer ti, men pallen er jo helt tullete. Jeg skjønner ikke hva han er laget av, smilte hun til NTB.

Datteren hovedfokus

Fallet i Lahti ble samtidig ikke avgjørende for beslutningen om å legge opp. Den ble tatt lenge før det. Pappa Hroar hevder han skjønte at det gikk den veien i allerede i fjor sommer. Han er krystallklar på at det ikke er noen grunn til å revurdere den beslutningen.

– Nei, han er ferdig i hodet, sa Hroar Stjernen.

Hovedpersonen selv var naturlig nok et eneste stort smil etter at karrieren var over. I motsetning til de nærmeste var det ikke antydning til tårer å se fra den kanten, men 30-åringen synes det var godt å se at pappa for en sjelden gangs skyld gråt.

– Det er godt å se at han har brydd seg. Jeg føler meg som en ismann her jeg står uten tårer, men jeg tror jeg har vært så innstilt på at jeg var ferdig, smilte Andreas Stjernen.

Gir seg på topp

Karriereavslutningen kalte han perfekt, og gleden over å ha familien rundt seg var stor.

– Det er kjempefint og artig at de er her når jeg gjør mitt siste hopp. Da gir vi oss på en måte sammen, smilte 30-åringen og vedgikk at han med torsdagens resultat trygt kan si at han gir seg på topp.

Stjernen forlater hoppsporten med de beste skussmål.

– Jeg håper jeg har framstått som en bra kar. Hvis jeg kan bli husket for det, er det like bra som å bli husket for å være en bra skihopper, fastslo 30-åringen, som de nærmeste dagene skal bruke tiden sammen med datteren Ella.

Også hun feiret pappa i Granåsen torsdag.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært